Γάζα: Αιματοχυσία χωρίς ορίζοντα τέλους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζεται, χωρίς να φαίνεται προοπτική κατάπαυσης του πυρός, η αιματοχυσία στη Γάζα, με τους άμαχους να είναι τα μεγάλα θύματα της διένεξης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Σήμερα το Ισραήλ εξαπέλυσε πυραύλους από αεροσκάφη κατά του σπιτιού του αναπληρωτή επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, Ακόμα 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν λόγω νυχτερινών επιδρομών. Πάνω από 50 οι νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες φαίνεται ότι «πέφτουν

στο κενό» όλες οι εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, μετά και την προειδοποίηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου πως ο ισραηλινός λαός πρέπει να είναι έτοιμος για μια παρατεταμένη σύγκρουση.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, η οποία σημαδεύτηκε από σκληρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Τουλάχιστον 1.080 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της κρίσης, στις 8 Ιουλίου.

Ανάμεσα στους στόχους των ισραηλινών πυραύλων ήταν και το σπίτι του αναπληρωτή επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγια, εκτόξευσαν τα ξημερώματα της Τρίτης ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αναφορές μέσων ενημέρωσης της Χαμάς και δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων. Ο Χανίγια και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν εντός του σπιτιού.

Εν τω μεταξύ, μεγαλώνει ο φόρος αίματος που πληρώνει ο ισραηλινός στρατός, με 10 ισραηλινούς στρατιώτες να πέφτουν νεκροί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με παλαιστίνιους μαχητές που προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο Ισραήλ μέσω σήραγγας στο Νάχαλ Οζ. Ένας αντάρτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Την ευθύνη για την επιχείρηση στο Νάχαλ Οζ ανέλαβε η Χαμάς.

Πενήντα-τρεις στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα, στις 17 Ιουλίου. Νεκροί έχουν πέσει επίσης δύο ισραηλινοί άμαχοι και ένας ταϊλανδός εργάτης.

Σημειώνεται πως στο διάγγελμα της Δευτέρας, ο κ. Νετανιάχου υπογράμμισε πως τα ισραηλινά στρατεύματα θα παραμείνουν στο έδαφος της Γάζας έως ότου καταστραφούν οι στοές και οι σήραγγες που χρησιμοποιούν οι παλαιστίνιοι μαχητές προκειμένου να διεισδύσουν στο Ισραήλ.

Το άρθρο Γάζα: Αιματοχυσία χωρίς ορίζοντα τέλους εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα