Γαλλία: εκτέλεσαν εν ψυχρώ συμμαθητή τους για να μην τους καταδώσει

Κατηγορίες για δολοφονία απαγγέλθηκαν σε βάρος τεσσάρων εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών στη Γαλλία, οι οποίοι ομολόγησαν ότι εκτέλεσαν εν ψυχρώ ένα συμμαθητή τους με δύο σφαίρες στο κεφάλι, επειδή φοβούνταν πως θα τους κατέδιδε για μια διάρρηξη και στη συνέχεια έκαψαν το πτώμα του σ’ ένα δάσος στη δυτική Γαλλία.

Άνδρες της εθνικής υπηρεσίας θηροφυλακής, εντόπισαν το πτώμα του 17χρονου θύματος
ενώ καιγόταν τη νύχτα

της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο του θύματος καθώς και ένα κομμάτι από την τραπεζική κάρτα του, γεγονός που επέτρεψε στους άνδρες της διεύθυνσης ερευνών της Χωροφυλακής της Ρουέν να εντοπίσουν τις παρέες του.
Μετά από υπόδειξη των τεσσάρων δραστών βρέθηκε σε γειτονική λίμνη και το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για το φόνο, ένα πιστόλι 5,5 χιλιοστών.
Όπως αναφέρει ο αντισυνταγματάρχης Ζανέν, η εκτέλεση ήταν προγραμματισμένη, καθώς οι νεαροί είχαν καλέσει επανειλημμένα το μελλοντικό θύμα τους στο κινητό τηλέφωνό του και ένας απ' αυτούς είχε πάει να τον πάρει με σκούτερ για να τον οδηγήσει στον τόπο του εγκλήματος. Μόλις έφτασε το θύμα τους, το έβαλαν να καθίσει σ' ένα κορμό και το σκότωσαν με δύο σφαίρες στον αυχένα, πριν ρίξουν στο σώμα του βενζίνη και το κάψουν, διευκρίνισε η εισαγγελέας της Ντιέπ.
«Εκτέλεσαν τον Αλεξάντρ όπως εκτελούν ένα σκυλί», είπε η Άννα Κασταλντό, η μητέρα του θύματος, βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο της Ρουέν.
Οι τέσσερις νεαροί κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης 20 ετών και έχουν το ελαφρυντικό ότι είναι ανήλικοι.

πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα