Γαλάζιος «εμφύλιος» προ των πυλών στη ΝΔ – Φουντώνει η αντιπαράθεση με καταγγελίες και το «όχι» Μεϊμαράκη σε ντιμπέιτ

Μαίνεται η εσωκομματική «μάχη» στη ΝΔ καθώς οι διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας προβαίνουν σε καταγγελίες δυναμιτίζοντας την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.

Οι τελευταίες ώρες κυριαρχούνται από έντονο εκνευρισμό και αιχμηρές δηλώσεις, που καταδεικνύουν την καχυποψία που επικρατεί στο γαλάζιο στρατόπεδο, 18 ημέρες πριν την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας

βρίσκονται στα «γαλάζια» χαρακώματα, με εμφανώς διαφορετικές στρατηγικές και επιδιώξεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης απέρριψε και χθες το ενδεχόμενο ενός debate ενώ προχώρησε ένα ακόμη βήμα. Επανέφερε τη συζήτηση για τον τρόπο εκλογής Προέδρου της ΝΔ, δείχνοντας καθαρά ότι εφόσον εκλεγεί θα προχωρήσει, σύμφωνα με το καταστατικό, στην αλλαγή των σχετικών προβλέψεων.

Συνεργάτες του στον απόηχο της έντασης που επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αλλά και της νέας επιστολής Γεωργιάδη, με την οποία ζητούσε τη διεξαγωγή debate ή συνεδριάσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, προχωρούσαν σε ακόμη πιο σκληρές θέσεις και σε καταγγελίες ότι η ουσιαστική επιδίωξη είναι η πρόκληση θορύβου και η ενίσχυση της παραπολιτικής.

Σημείωναν, δε, ότι η πλευρά Μεϊμαράκη θα διαφυλάξει το καταστατικό (σ.σ. παρά τις διαφωνίες που έχει με όσα προβλέπει) και θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας όσα προβλέπονται σε αυτό. Περιττό, ίσως, να ειπωθεί ότι το καταστατικό ουδεμία πρόβλεψη για debate ή άλλη κοινή εμφάνιση των υποψηφίων έχει.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται, κι αυτός, να ανεβάσει τους τόνους έναντι του κ. Μεϊμαράκη. Μετά τους υπαινιγμούς ότι κανονικά θα έπρεπε να παραιτηθεί προκειμένου να είναι υποψήφιος, χθες στην ΚΕΦΕ ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη κατήγγειλε ότι από τα γραφεία του κόμματος, όπου βρίσκεται το επιτελείο Μεϊμαράκη, υπήρξε τηλεφώνημα σε πρώην βουλευτή του κόμματος προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν Προέδρου. Το εντυπωσιακό είναι ότι αποδέκτης του τηλεφωνήματος ήταν ο πρώην βουλευτής Αχαϊας Μιχάλης Μπεκίρης, ο οποίος ως γνωστόν διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και είναι ένας εκ των θερμών υποστηρικτών του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ένταση προκλήθηκε και μετά την καταγγελία της πλευράς Γεωργιάδη ότι, για άλλη μία φορά, απαγορεύτηκε να εισέλθει στα γραφεία του κόμματος ο κ. Φ. Σιάνης. Ο Σιάνης ήταν μέχρι πρότινος επικεφαλής του τμήματος εθελοντών του κόμματος, τμήμα που καταργήθηκε από τον Ευ. Μεϊμαράκη, θεωρείται εκ των ακραιφνών Σαμαρικών και βρίσκεται στη λίστα υποστηρικτών του Άδωνι Γεωργιάδη. Μάλιστα, ο Γραμματέας της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή ΕΔΕ στο κόμμα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε και από ποιόν εντολή να απαγορευτεί η είσοδος στο εν λόγω στέλεχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα