Γ. Βήχας: «Διαλύουν την υγεία γιατί το επιτάσσει η τρόικα» (βίντεο)

Εν μέσω κινητοποιήσεων στο χώρο της υγείας, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης και ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο καρδιολόγος, εθελοντής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου και γιατρός του ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Βήχας εξέφρασε την ανησυχία του για το όσα διαδραματίζονται στο χώρο της υγείας αναφερόμενος στις πολυήμερες απεργίες των γιατρών του

Οργανισμού κατά της διαθεσιμότητας.

«Όλο αυτό που γίνεται στην υγεία δεν έχει ούτε οικονομικό υπόβαθρο, ούτε καν μια τάση και μια προσπάθεια εξυγίανσης του χώρου, που έπρεπε να εξυγιανθεί» ανέφερε αρχικά ο κ. Βήχας.

Και πρόσθεσε: «Δεν τους ενδιαφέρει να αναβαθμίσουν τον ΕΟΠΥΥ ούτε να φτιάξουν κάτι που θα προσφέρει αξιόπιστη υγεία στον ελληνικό λαό. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να διαλύσουν τα πάντα και αυτό γιατί έτσι το θέλει η τρόικα. Αν δεν αντισταθούμε αυτό θα γίνει πράξη».

Ο γνωστός καρδιολόγος έκανε λόγο για παρωχημένο σύστημα υγείας αναφερόμενος στους γενικούς γιατρούς και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο χάριν των εξειδικευμένων γιατρών που διαθέτει. «Δεν μπορεί να βασίζεται η πρωτοβάθμια υγεία σε ανθρώπους που δεν έχουν εξειδίκευση», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.attikipress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα