Γ. Στουρνάρας: «Δεν τολμώ να βγω μόνος από το σπίτι»

«Όποιος γίνεται στην Ελλάδα υπουργός Οικονομικών, γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Δεν φοβάμαι αυτή τη στιγμή, αλλά είναι αλήθεια ότι τα μέτρα ασφαλείας μου αυξήθηκαν. Δεν τολμώ πλέον να βγω μόνος μου από την πόρτα του σπιτιού μου, δεν είναι πια δυνατόν να κάνω σπορ ή να βγω με φίλους»…

Συνέντευξη στη γερμανική Bild, παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,

σχολιάζοντας τα παραπάνωμ ερωτηθείς για τη σφαίρα που εστάλη στο γραφείο του.

O κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην Κύπρο, προειδοποιώντας για τις ανυπολόγιστες συνέπειες που θα έχει για την ευρωζώνη ενδεχόμενη χρεοκοπία της. «Δεν θα έπρεπε καν να συζητείται αυτό το ενδεχόμενο- η επίδραση ντόμινο για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρωζώνη θα ήταν ανυπολόγιστη. Είμαι βέβαιος ότι η Κύπρος μπορεί να διασωθεί» δήλωσε ο κ. υπουργός.

Ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, τάσσεται υπέρ της εφαρμογής ενός δεκαετούς προγράμματος για την Ελλάδα, το οποίο, όπως λέει, θα δίνει ώθηση τόσο στην χώρα όσο και στην Ευρώπη. Αναγνωρίζει ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα είναι πολύ σκληρό, τονίζει ωστόσο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή. Επισημαίνει ότι καταβάλλεται προσπάθεια να φορολογηθούν περισσότερο οι εύποροι ενώ εμφανίζεται ικανοποιημένος από τις μέχρι σήμερα προσπάθειες λέγοντας: «Εάν αναφέρεται κανείς στις υποδομές, δεν είμαστε ακόμη στο ίδιο επίπεδο με την Γερμανία, αλλά σημειώνουμε μεγάλα βήματα προόδου. Όλο και περισσότεροι διώκονται για φοροδιαφυγή, άνθρωποι πλούσιοι και με επιρροή οδηγούνται στη φυλακή».

Ο Γιάννης Στουρνάρας κλήθηκε να σχολιάσει και την επίσκεψη της τρόικας στη Αθήνα, δηλώνοντας αισιόδοξος καθώς ο προϋπολογισμός βρίσκεται εντός των στόχων και διαβεβαίωσε τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει τα χρέη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα