Φυλάκιση μέχρι 8 έτη για το «όργιο» με ανήλικη στη Θάσο

Βαριές ποινές με αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ξάνθης σε 4 εκ των 7 κατηγορούμενων που εμπλέκονται σε υπόθεση ασέλγειας και σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος 13χρονης κοπέλας από τη Θάσο.

Κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τέσσερις κατηγορούμενους και επέβαλε για τους τρεις πρώτους, που ήταν ήδη προφυλακισμένοι, ποινή κάθειρξης 7 ετών για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου, ενώ στον τέταρτο κατηγορημένο επέβαλε, μετά από συγχώνευση, ποινή κάθειρξης 8 ετών για τα αδικήματα της αποπλάνησης και αρπαγής ανηλίκου.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι ποινές που τους επιβλήθηκαν είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα. Επιπλέον, στους τρεις πρώτους επεβλήθησαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, καθώς και η απαγόρευση οποιαδήποτε επικοινωνίας με το θύμα. Στον τέταρτο κατηγορούμενο επεβλήθησαν οι ίδιοι περιορισμοί χωρίς την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Η 13χρονη, κατά τη διάρκεια της υπόθεσης, άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή της, ενώ ο ένας εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων είναι σύζυγος της αδελφής της και φαίνεται πως ήταν αυτός που τη μετέφερε. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία της μητέρας ότι η κόρη της έπεσε θύμα βιασμού, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία του βιασμού, αν και στα ρούχα του κοριτσιού βρέθηκε γενετικό υλικό από το οποίο προέκυψε πως υπήρξε σεξουαλική δραστηριότητα.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες της κατηγορίες, ενώ οι δικηγόροι τους ζήτησαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου, αφού όλοι είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Για την περίπτωση των τριών προφυλακισθέντων ζητήθηκε και η αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής εντός των φυλακών μετά την τέλεση της πράξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα