Φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους εγκληματίες

Φυλακή υψίστης ασφαλείας για επικίνδυνους εγκληματίες θα λειτουργήσει εντός 100 ημερών δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.

Παράλληλα, ανέφερε ότι παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση των μελών του συμβουλίου των φυλακών, που χορήγησε την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό

και έκανε λόγο για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε να μην χορηγούνται άδειες σε κατηγορούμενους και εκτίοντες ποινές για τρομοκρατία.

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι «δεν είναι αληθές ότι οι δικαστικοί λειτουργοί συμπεριφέρονται ελαστικά σε αυτούς που έχουν καταδικαστεί σε τρομοκρατία» και τόνισε ότι «η χώρα μας είναι μία ασφαλής χώρα και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι».

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του Ξηρού. Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, όπου διαμένουν συγγενικά πρόσωπα του 56χρονου ισοβίτη.

Οι συγγενείς του φέρονται να υποστηρίζουν ότι δεν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ξηρός πήρε άδεια διάρκειας 9 ημερών και μέχρι χθες εμφανιζόταν κανονικά, κάθε μέρα, στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας. Από χθες ωστόσο είναι άφαντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα