Φυλακή ο μάνατζερ

Ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και ενός μήνα επιβλήθηκε στον παλαίμαχο Ρουμάνο άσο, Γκιόργκι Ποπέσκου για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή! Μαζί του οδηγήθηκαν στη φυλακή και άλλοι επτά Ρουμάνοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, αλλά η βόμβα ήταν η καταδίκη του άλλοτε αστέρα που πέρασε από Μπαρτσελόνα, Αϊντχόφεν και Τότεναμ.

Οι ποινές δεν είναι εφέσιμες και οι 8 καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές για να τις εκτίσουν!

Ο Ποπέσκου κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος από τις Αρχές της χώρας του και ακόμη συνελήφθησαν ο γενικός διευθυντής της Στεάουα Βουκουρεστίου,

Μιχάι Στόικα στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, ο πρώην ιδιοκτήτης της Ντιναμό Βουκουρεστίου, Κριστιάν Μπορτσέα (ποινή 6 χρόνια και 4 μήνες), ενώ ο πρώην ιδιοκτήτης της Ραπίντ Βουκουρεστίου, Τζορτζ Κόπος τιμωρήθηκε με 3 χρόνια και 8 μήνες φυλακή.

Ακόμη συνελήφθησαν τα αδέρφια Βίκτορ και Ίοαν Μπεκάλι, που είναι μάνατζερ του Λάζαρ και πολλών άλλων Ρουμάνων παικτών (και του Γκοϊάν του Αστέρα Τρίπολης), ο Ζαν Παντουρεάνου (επίτιμος πρόεδρος της Γκλόρια Μπίστριτσα, 77 χρονών!) και ο Γκεόργκε Νετόιου (πρώην παράγοντας της Κραϊόβα).

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, το κράτος είχε απώλειες 1,7 εκατ. ευρώ από φόρους που δεν εισπράχθηκαν, ενώ άλλα 10 εκατ. ευρώ έχασαν οι σύλλογοι, με τα ψευδή ποσά που δηλώνονταν για μεταγραφές την εξαετία 1999-2005!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκιόργκι Ποπέσκου ήταν εκ των υποψηφίων -και μάλιστα θεωρούνταν φαβορί- για την ανάληψη της προεδρίας της ρουμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, στις εκλογές που θα διεξαχθούν σήμερα!

Οι ποινές δεν είναι εφέσιμες και οι 8 καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές για να τις εκτίσουν!

πηγη:inpaok

Keywords
Τυχαία Θέματα