Φυλακές: Έρευνες μετά από συμπλοκές

Φυλακές: Εκτεταμένη συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Αραβόφωνων κρατουμένων στις φυλακές Πατρών, με δύο ελαφρά τραυματίες, έφερε στο φως ολόκληρο οπλοστάσιο από επικίνδυνα αντικείμενα, τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με μοιραίες συνέπειες για τους εμπλεκομένους. Πέρα από τα συνήθη, δυστυχώς, ευρήματα (αυτοσχέδια μαχαίρια, μεταλλικές  και ξύλινοι ράβδοι) αυτή τη φορά κατασχέθηκαν και αυτοσχέδια μαστίγια, αλλά και μια τριπλή ξύλινη ράβδος με προσαρμοσμένη βίδα στο ένα άκρο.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τις ίδιες

ώρες διατάχθηκε και αιφνιδιαστική έρευνα σε  συγκεκριμένους χώρους των φυλακών Κορυδαλλού, που έφερε στο φως αυτοσχέδια σουβλιά, άκρως επικίνδυνα σε τυχόν συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων η άλλου είδους επιθέσεις από συγκεκριμένες ομάδες κακοποιών. Η έρευνα στις φυλακές Πατρών, έλαβε χώρα στοχευμένα σε τέσσερις θαλάμους και κοινόχρηστους χώρους, πτέρυγας του Καταστήματος Κράτησης Πατρών, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη σ διατάχθηκε και αιφνιδιαστική έρευνα σε συνδρομή εξωτερικών φρουρών.

Φυλακές: Μαχαίρια, μαστίγια, ράβδοι

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια μαχαίρια, είκοσι τριών και δώδεκα εκατοστών,  μεταλλική ράβδος, 75 εκατοστών, τριπλή ξύλινη ράβδος, 60 εκατοστών, με προσαρμοσμένη βίδα στο ένα άκρο, ξύλινη ράβδος 42 εκατοστών, με προσαρμοσμένη βίδα στο ένα άκρο, 2 αυτοσχέδια μαστίγια, 2 κάλτσες, εντός των οποίων υπήρχαν πέτρες και μπαταρίες και κινητό τηλέφωνο.

Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η τοπική Αστυνομική Αρχή, που διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος. Έρευνα, όπως προαναφέρθηκε, πραγματοποιήθηκε και σε τρία κελιά και κοινόχρηστους χώρους Πτέρυγας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία αυτοσχέδια σουβλιά, 9 κινητά τηλέφωνα, 3 φορτιστές, 3 hands free, usb καλώδιο και bluetooth. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η οικεία Αστυνομική Αρχή, η οποία διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Δείτε ακόμηΔύο ακόμη νεκροί στην χώρα μας – Στους 248 συνολικάΤουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τους ΑνθρωποφάγουςΔήμαρχος Χάλκης: “Υπήρξε οπτική επαφή με την τουρκική ακταιωρό στο σημείο επιχείρησης”
Keywords
Τυχαία Θέματα