Φωτιές σε σπίτια και σε γεωργικές εκτάσεις στη Λέσβο

Όπως γράφει το plomarinews.gr χθες στη Λέσβο εκδηλώθηκαν 4 πυρκαγιές σε Μυτιλήνη, Ερεσό,  Κάτω Τρίτος και Πλωμάρι με συνέπεια εκτός των καταστροφών, ένας 89χρονος να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με εγκαύματα πρώτου βαθμού στο αριστερό χέρι αριστερό πόδι και εκτεταμένα στην πλάτη.

Συγκεκριμένα:

1. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες (Παρασκευή) το πρωί  σε μονοκατοικία στην οδό Κορνάρου 36  στη Μυτιλήνη. Από την πυρκαγιά κάηκαν η κουζίνα, το καθιστικό μέρος του πατώματος και μέρος της στέγης. Στο συμβάν έλαβαν μέρος 4 πυροσβεστικά οχήματα και 3 μεταφοράς προσωπικού με 14  άνδρες.

Για τα αίτια του συμβάντος διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

2. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε γεωργική έκταση στην περιοχή Μαυρί στο Κάτω Τρίτος. Από την πυρκαγιά κάηκε 1 στρέμμα γεωργικής έκτασης με ελαιόδεντρα..

3. Πυρκαγιά επίσης ξέσπασε σε χορτολιβαδική-γεωργική έκταση στην Σκάλα Ερεσού. Από την πυρκαγιά κάηκε 1 στρέμμα γεωργικής έκτασης και 9 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Ώρα έναρξης του συμβάντος 12:10 το μεσημέρι και ώρα λήξης 16:30 της ίδιας ημέρας. Στο συμβάν έλαβαν μέρος 2 οχήματα με 4 άνδρες καθώς και 2 εθελοντές Ερεσού με ένα όχημα.

4. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα 19:20)  σε μονοκατοικία στον Προφήτη Ηλία  Πλωμαρίου. Απο την πυρκαγιά απεγκλωβίστηκε ο Β.Π. ετών 89 και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας Πλωμαρίου όπου διαπιστώθηκαν εγκαύματα πρώτου βαθμού στο αριστερό χέρι αριστερό πόδι εκτεταμένα στην πλάτη και μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Από την πυρκαγιά κάηκαν η κουζίνα, το καθιστικό, είδη ένδυσης και υπόδησης και κλινοστρώματα.

Στο συμβάν έλαβαν μέρος 2 πυροσβεστικά οχήματα  με 5 άνδρες και 3 εθελοντές του Πλωμαρίου οι οποίοι και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μέσα σε δύο ώρες περίπου.

Για τα αίτια του συμβάντος διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα