Φωτιές σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να κατασβέσουν τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Βαβούρι Θεσπρωτίας. Στο σημείο επιχειρούν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Δασική πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή Διπόταμος του Δήμου Νέστου Καβάλας. Στις προσπάθειες πυρόσβεσης παίρνουν μέρος 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ.

Το μεσημέρι,

δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Αιγές Αχαΐας. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι εξάλλου και στην περιοχή Δαμάσι Λάρισας. Επιτόπου επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κοσμηρά Ιωαννίνων. Επιχειρούν στο σημείο 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ταυτόχρονα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί πάνω από το Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων, ύστερα από κοπιώδεις προσπάθειες πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ παραμένουν στο σημείο δυνάμεις κι επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση και τυχόν αναζωπύρωση.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν επίσης πυρκαγιές στα Πηγάδια, στην περιοχή Ματαράγκα και στο Κουτσοχέρι Αιτωλοακαρνανίας.

Σε ύφεση είναι εξάλλου και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην Μεταξάδα Μεσσηνίας. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στη Νέα Αγαθούπολη Πιερίας, Κιλελέρ Λάρισας, Αμπελικό Καρδίτσας, Μακρυχώρι Λάρισας, Σέλινο Ξάνθης και Κάποι Λακωνίας.

Επιπρόσθετα, υπό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Μέγας Λάκκος Κεφαλονιάς.

Εν τω μεταξύ, μια νέα φωτιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία πριν από λίγο, στην Κυπάρισσο Λακωνίας και αυτή την ώρα σπεύδουν επιτόπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Το άρθρο Φωτιές σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα