Φωτιές Μάτι: Στους εισαγγελείς η λίστα με τα ονόματα των νεκρών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες των εισαγγελικών λειτουργών οι οποίοι έλαβαν την λίστα με τους 92 νεκρούς, από την Iατροδικαστική Yπηρεσία της Αθήνας.

Η λίστα έφτασε λίγες ώρες πριν αρχίσει η εξέταση των συγγενών των θυμάτων από τος φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και εκτός από τους νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι, περιλαμβάνει και εκείνους που τελικώς κατέληξαν στα νοσοκομεία.

Ήδη η Εισαγγελία Αθηνών

έστειλε παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης, αλλά και στο Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Οι εισαγγελείς έχουν εξετάσει συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά τον χρόνο της φονικής πυρκαγιάς, Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Ο αριθμός των μαρτύρων από τους αρμοδίους φορείς αναμένεται να ανέβει, ενώ οι εισαγγελείς πήραν ήδη στα χέρια τους από την Πυροσβεστική τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.

Αναμένεται όμως, παράλληλα, να διαβιβαστεί και ένας ακόμη φάκελλος με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει ήδη η Πυροσβεστική μέσα από τη δική της έρευνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 92.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα.

Διαβάστε ακόμα:

Εισαγγελική έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι: «Κλειδί» οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες

Το άρθρο Φωτιές Μάτι: Στους εισαγγελείς η λίστα με τα ονόματα των νεκρών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα