Φωτιά σε θαλαμηγό – Γλυφάδα: Οι πέντε αιθέριες υπάρξεις και ο “εφιάλτης”

Φωτιά σε θαλαμηγό – Γλυφάδα: Τουλάχιστον πέντε νεαρές βρίσκονταν στα σκάφη που έγιναν στάχτη το πρωί της Πέμπτης στη μαρίνα Γλυφάδας. Μια, μάλιστα, σώθηκε εκ θαύματος καθώς κοιμόταν στην καμπίνα την ώρα που το σκάφος τυλιγόταν στις φλόγες. Η 22χρονη βελγικής υπηκοότητας, ειδοποιήθηκε από καπετάνιο σκάφους να βγει έξω γρήγορα καθώς οι φλόγες είχαν φτάσει μέχρι την καμπίνα της. Η κοπέλα, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, κατάφερε να γλιτώσει, γλιστρώντας μέσα από το παράθυρο στην οροφή της καμπίνας και βουτώντας σχεδόν ημίγυμνη στο νερό, κολύμπησε περίπου για 50 μέτρα μέχρι

να φτάσει στο φυλάκιο του Λιμενικού και να ζητήσει βοήθεια.

Πρόκειται για επαγγελματικό σκάφος αναψυχής που έφερε ελληνική σημαία και, όπως είπε στην κατάθεση της η 22χρονη, σκοπός της ήταν να πραγματοποιούσε μίνι κρουαζιέρα στα νησιά του Σαρωνικού μαζί με τον πλοιοκτήτη και τον κυβερνήτη. Είχε ταξιδέψει αεροπορικώς από τη Σόφια στην Ελλάδα την Τετάρτη μόνη της και, αφού προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, κατευθύνθηκε στη μαρίνα της Γλυφάδας για να διανυκτερεύσει στη θαλαμηγό.Όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, σε διπλανό σκάφος επέβαινε ένας επιχειρηματίας μαζί με κάποιες άλλες αιθέριες υπάρξεις, αλλά τα ονόματα τους δεν δηλώθηκαν επίσημα στις Λιμενικές Αρχές.

Πέντε τα σκάφη

Συνολικά τα εμπλεκόμενα σκάφη στο περιστατικό είναι πέντε. Δυο υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή, σε ένα τρίτο εντοπίστηκαν εκτεταμένες ζημιές και στα άλλα δυο μικρότερες υλικές ζημιές. Στο ένα εκ των δυο σκαφών που καταστράφηκαν ολοσχερώς, επέβαινε και η 22χρονη Βελγίδα. Η γυναίκα έπεσε στο νερό στις 07.45 για να την εντοπίσουν οι λιμενικοί δέκα λεπτά αργότερα. Το περιστατικό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προκλήθηκε γύρω στις 07.25, χωρίς όμως να έχουν διαπιστωθεί τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά, κάτι που αναμένεται να φανεί μόλις προκύψει το πόρισμα της προανάκρισης και της πραγματογνωμοσύνης και δεν υπάρχουν προς το παρόν προφανείς ενδείξεις που να οδηγούν ασφαλή εκτίμηση για τα αίτια.

Τι είπε η νεαρή

Η νεαρή Βελγίδα προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα της καμπίνας, όμως μπροστά της αντίκρισε φλόγες και πυκνούς καπνούς. «Άκουσα κόσμο να ουρλιάζει και τότε ξύπνησα και είδα τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα. Τρόμαξε αλλά αντέδρασε ακαριαία, βρίσκοντας τρόπο διαφυγής από το τζαμένιο παράθυρο στην οροφή της καμπίνας. Βγαίνοντας έξω και αντικρίζοντας τον πύρινο εφιάλτη, δεν είχε περιθώριο δεύτερης σκέψης και έτσι ενστικτωδώς βούτηξε στο νερό για να σωθεί.

«Όλα έγιναν γρήγορα. Βγήκα από το παράθυρο της καμπίνας Και αμέσως πήδηξα στο νερό για να σωθώ», ανέφερε σοκαρισμένη  η νεαρή Βελγίδα, όπως γράφει το protothema. gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα