Φωτιά Σχίνος drone: Απίστευτες εικόνες καταστροφής στα Γεράνεια Όρη

Εικόνες σοκ από τα Γεράνεια Όρη, εκεί όπου η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας την περασμένη Τετάρτη και συνεχίζει να μαίνεται έχοντας κάψει πάνω από 50.000 στρέμματα δασικής έκτασης και έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και περιουσίες. H πύρινη λαίλαπα στα Γεράνεια Ορη “κατάπιε” δάση, σπίτια, και μοναστήρια και συνεχίζει για τρίτο 24ωρο το καταστροφικό της έργο, παρουσιάζει πλέον εικόνα ύφεσης ενώ υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις εντός

της περιμέτρου της, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που συντονίζει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι ότι, πιθανόν, έως αύριο πρόκειται να έχει οροθετηθεί η πυρκαγιά.”Σύμμαχος” των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν πλέον ένταση 2 με 3 μποφόρ. Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την καταστροφή που έχει αφήσει πίσω της η πυρκαγιά προκαλούν ανατριχίλα. Όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο του droneas.gr στο Youtube, τα Γεράνεια Όρη θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη, ενώ είναι εμφανές πως η πυρκαγιά που κατέκαψε τα πάντα στο διάβα της σταμάτησε στη θάλασσα στα σημεία που έχει σβήσει πλέον.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Όρη, 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Όλυμπος”, ενώ από αέρος συνδράμουν 16 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κατασβήσουν επικίνδυνες διάσπαρτες εστίες με στόχο να οριοθετηθεί η πυρκαγιά. Σημειώνεται, τέλος, ότι η Πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ είναι σε μερική επιφυλακή στα άλλα σημεία της χώρας.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Σύμφωνα με τις Αρχές, η φωτιά άρχισε από το εγκληματικό λάθος κατοίκου της περιοχής, ο οποίος έκαψε κλαδιά στον ελαιώνα το βράδυ της Τετάρτης. Η δύναμη του αέρα που έφθανε τα 8 μποφόρ στην περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλωθεί σε μήκος 15χλμ πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η εικόνα από το δορυφόρο σοκάρει, καθώς ακόμα και από το Διάστημα φαίνεται η τεράστια καταστροφή.

Οι κάτοικοι των οικισμών που βρίσκονταν στην περιοχή, σε απόγνωση, έτρεχαν προς τη θάλασσα για να γλιτώσουν. Οι φλόγες έφθασαν περίπου 6 χιλιόμετρα έξω από τα Μέγαρα με κατοίκους των οικισμών Άη Γιάννη και Παρασκευά να βρίσκουν καταφύγιο στο γήπεδο της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα