Φωτιά Πεντέλη τώρα: Καίγονται αυλές σπιτιών στο Ντράφι

Στις αυλές σπιτιών στο Ντράφι έχουν φτάσει οι φλόγες από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πεντέλη. Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στο σημείο πολύ ισχυρές δυνάμεις για την επιχείρηση της κατάσβεσης, με επίγεια και εναέρια μέσα. Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η φωτιά έχει πλέον μπει στο Ντράφι και καίγονται σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Το έργο της Πυροσβεστικής ήταν δύσκολο, με δύο ταυτόχρονα μέτωπα πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης και έντασης εν

μέσω ισχυρών ανέμων, που φτάνουν ως και τα 8 μποφόρ. Το ένα μέτωπο, ειδικά, με κατεύθυνση προς Ντράφι-Νέα Πεντέλη ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια, στα 500 περίπου μέτρα από τις πρώτες κατοικίες. Το δεύτερο μέτωπο κινούνταν με μικρότερη ταχύτητα προς το βουνό. Στις 18:20 στάλθηκε στους κατοίκους μήνυμα από το 112 ώστε να παραμένουν σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, ενώ λίγη ώρα αργότερα, στις 18:45, ένα δεύτερο μήνυμα κάλεσε τους πολίτες που βρίσκονταν στο Ντράφι να απομακρυνθούν από την περιοχή, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Πεντέλη. Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης, ενώ καίει σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι).

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στη φωτιά στην Πεντέλη – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και πιο συγκεκριμένα επιχειρούν ήδη 7 Tractores, 2 Erickson, 1 Bell214, 1 BK117. Επίσης, μόλις δόθηκε εντολη σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ. Συνολικά αυτή την ώρα επιχειρούν: 78 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 22 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού και 1 ακόμη ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης, στο Ντράφι επιχειρούν για τις διαδικασίες της εκκένωσης 150 αστυνομικοί με 45 οχήματα.

Την ώρα που το Ντράφι εκκενώνεται λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πεντέλη, η Τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους. Συγκεκριμένα η κυκλοφορία διακόπτεται στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς το Ντράφι, όπως και στις οδούς Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς την Πεντέλη. Επίσης, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος, όπως και στις οδούς Καλλισίων και Παπαδιαμάντη, προς το Ντράφι.

Keywords
Τυχαία Θέματα