Φωτιά – Συγγρού: Φόβοι για εμπρησμό στο ξενοδοχείο

Φωτιά – Συγγρού: Δύο μπετόνια εντοπίστηκαν στο δωμάτιο 202 του ξενοδοχείου της Συγγρού στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά το πρωινό της Πέμπτης. Ο απολογισμός της μεγάλης φωτιάς περιλαμβάνει τρεις τραυματίες, ενώ διασωληνωμένη νοσηλεύεται 24χρονη λόγω εισπνευστικού εγκαύματος. Σύμφωνα με τον διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής, υποστράτηγο Νικόλαο Σπαή, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στον 1ο όροφο και τους κοντινούς ορόφους. Άλλοι απεγκλωβίστηκαν με κλιμακοφόρα κι άλλοι από τις σκάλες. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 20 άνθρωποι. Η εστία της φωτιάς εντοπίστηκε στον 1ο όροφο, όπου βρίσκονται δωμάτια και η κουζίνα, όπου

βρέθηκαν τα άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες, όπως είπε, δεν κινδυνεύει σοβαρά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του εμπρησμού, καθώς στο δωμάτιο 202 εντοπίστηκαν δυο μπετόνια γεμάτα με πετρέλαιο με αποτέλεσμα να σπεύσει άμεσα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, καθαρίστριες φέρονται να είπαν στους πυροσβέστες ότι μετέφεραν τα μπετόνια με το πετρέλαιο τυλιγμένα μέσα σε σεντόνια, τοποθετώντας τα σε δωμάτιο. Μάλιστα, μια καθαρίστρια ξέσπασε σε λυγμούς, μπροστά στο πιθανό ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εμπρηστική ενέργεια.

Φωτιά – Συγγρού: Πανικός την ώρα της πυρκαγιάς

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά επικράτησε πανικός. Έντρομοι οι ένοικοι του ξενοδοχείου άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν, βγαίνοντας είτε στα μπαλκόνια, είτε στις σκάλες κινδύνου, αφήνοντας πίσω τα υπάρχοντά τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα στο ξενοδοχείο, βρήκαν στους διαδρόμους των ορόφων πεταμένα χρήματα, πορτοφόλια κι άλλα προσωπικά αντικείμενα, εξαιτίας του πανικού που επικράτησε στην προσπάθεια των ενοίκων να εγκαταλείψουν άρον άρον το ξενοδοχείο.

Φωτιά – Συγγρού: Οι περισσότεροι ένοικοι κατάφεραν να βγουν εγκαίρως

Ανάμεσα τους και ένα τσούρμο από καλλίγραμμες γυναίκες που διέμεναν στον πρώτο όροφο και κατάφεραν να βγουν εγκαίρως, βρίσκοντας καταφύγιο στο διπλανό ξενοδοχείο.

Όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές εικόνες, αμέσως μετά την πυρκαγιά λειτούργησε με επιτυχία το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης στο ισόγειο του ξενοδοχείου, δημιουργώντας μια λίμνη από νερό με τους υπαλλήλους της επιχείρησης να προσπαθούν να καθαρίσουν το χώρο. Δεν έχει γίνει γνωστό αν το σύστημα πυρανίχνευσης λειτούργησε και στους υπόλοιπους ορόφους, μέρος των οποίων υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα