Φορολογικές παραβάσεις και ανασφάλιστοι σε μαγαζιά της Μυκόνου

Με τους ελέγχους της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εντείνονται σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν εκτεταμένους ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Μυκόνου το τριήμερο 26-28 Ιουλίου.

Συνολικά ελέγχθηκαν 41 επιχειρήσεις και βρέθηκαν 29 καταστήματα με παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και 17 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Οι παραβάσεις ξεκινούν από μη έκδοση αποδείξεων, έκδοση αθεώρητων φορολογικών στοιχείων και παραστατικών, στέρηση πιστοποιητικών και φθάνουν έως μη καταχώρηση νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού και λειτουργία καταστήματος χωρίς άδεια σε 1 περίπτωση.

Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει, πως οι έλεγχοι στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας θα συνεχιστούν όλο το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου, έως και το Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα