Φόρμουλα 1 – Αϊφελ: Μπότας για πολ ποζίσιον

Φόρμουλα 1 – Αϊφελ: Καταπληκτικός Μπότας πήρε την pole position στο Γκραν Πρι του Άιφελ σε μία κόντρα με τον συμπαίχτη του Λούις Χάμιλτον και τον πιλότο της Ρεντ Μπουλ, Μαξ Φερστάπεν. Ο Φινλανδός πήρε την πρώτη θέση στον τελευταίο γύρο με διαφορά 0.256 δευτερολέπτων. Με τον Φερστάπεν να είναι αυτός, που είχε το προβάδισμα στο ξεκίνημα των δοκιμαστικών. Ενώ, αυτή ήταν η πρώτη φορά, που η Μερσεντές πήγε να ηττηθεί στα προκριματικά.

Ο Λεκλέρκ ήταν τέταρτος για την Φεράρι και ισοφάρισε το καλύτερο του ρεκόρ την φετινή

σεζόν. Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Μπότας τερμάτισε ένα σερί πέντε συνεχόμενων pole position για τον Χάμιλτον. Ενώ, αυτή ήταν η Τρίτη για τον Φινλανδό, με προηγούμενη αυτή στο Σίλβερστοουν και το 70ο Γκραν Πρι. Μάλιστα, δήλωσε: “Είναι ένα τόσο ωραίο συναίσθημα, όταν νικάς στον τελευταίο γύρο και αυτό ήταν πολύ καλό”.

Φόρμουλα 1 – Αϊφελ: “Τον συγχαίρω”!

Από πλευράς του ο Χάμιλτον ανέφερε για τον ομόσταυλό του: “Έκανε εξαιρετική δουλειά, γι’ αυτό τον συγχαίρω. Υπάρχουν πολλά να παίξουμε αύριο”. Θυμίζουμε, το Γκραν Πρι του Άιφελ μετατράπηκε σε έναν αγώνα δύο ημερών, αφού αναβλήθηκαν τα προκριματικά της Παρασκευής λόγω πυκνής ομίχλης. Πάντως, η εμφάνιση του Λεκλέρκ ήταν η καλύτερη της μέρας, έχοντας 0.8 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Μπότας. Ενώ, το μονοθέσιο του είχε μια σειρά από αεροδυναμικές αναβαθμίσεις. Ο συμπαίχτης του Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε 11ος. Την υπόλοιπη δεκάδα συμπληρώνουν οι Άλμπον (5ος), Ρικιάρντο (6ος), Όκον (7ος), Νόρις (8ος), Σάινθ (9ος) και Πέρεζ (10ος)

Τελευταίος στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει ο Χούλκενμπεργκ, που θα αντικαταστήσει τον Λανς Στρολ, ο οποίος, είναι άρρωστος. Μάλιστα, ενημερώθηκε λίγο πριν τα δοκιμαστικά και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να πάρει κάποια καλύτερη θέση.

Δείτε ακόμη: Σπάει το ρόδι η Ισπανία με Ελβετία, στην Ουκρανία οι ΓερμανοίΣχεδόν τέλειο τένις από τον Τζόκοβιτς, αναγνώρισε ο ΤσιτσιπάςΑνάδειξη νέων μελών και αναπληρωματικοί της Εφέσεων της ΕΠΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα