Φονικό ποτό: «Μαύρο» εμπόριο με το αλκοόλ – 97 νεκροί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Λόγω νοθευμένου αλκοόλ, 97 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 160 νοσηλεύονται στην Ινδονησία.

Η αστυνομία της Τανγκεράνγκ, που βρίσκεται κοντά στην Τζακάρτα, κατέστρεψε 6.000 μπουκάλια, την ώρα που πράκτορές της πραγματοποιούσαν εφόδους σε μέρη που υπάρχουν υποψίες ότι πωλούν νοθευμένο αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμα

Ένταλμα σύλληψης για γνωστό ποδοσφαιριστή – Τον έπιασαν να… (pics)

Η Ινδονησία, η πιο πολυπληθής μουσουλμανική χώρα του κόσμου, απαγόρευσε το 2015 την πώληση αλκοόλ στα περισσότερα μικρά καταστήματα, αν και αυτό δεν ισχύει

στο Μπαλί, όπου παραμένει νόμιμη διαδικασία στα σουπερμάρκετ, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία.

Διαβάστε ακόμα

Πόσους μήνες ζωής «κόβει» το αλκοόλ

Έτσι, ο φτωχός πληθυσμός στρέφεται στο παράνομο αλκοόλ, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι αμφίβολης ποιότητας και συχνά θανατηφόρο.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν συλληφθεί ή ταυτοποιηθεί ως ύποπτοι διακίνησης νοθευμένου αλκοόλ, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Ένας από τους υπόπτους μάλιστα πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού κατανάλωσε νοθευμένο αλκοόλ», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμα

Σοκ! Νεκρή Ελληνοκύπρια – Θύμα γνωστού ηθοποιού (pics)

Σε κάποια από τα θύματα οι ιατροδικαστές εντόπισαν τοξικά επίπεδα μεθανόλης, μια μορφή αλκοόλ που χρησιμοποιείται για την παραγωγή χημικών προϊόντων όπως το πλαστικό, τα καύσιμα και τα διαλυτικά.

Οι ύποπτοι παραδέχθηκαν ότι ανακάτεψαν αλκοόλ με κόκα κόλα, ενεργειακά ποτά, σιρόπι για τον βήμα ή ακόμη και αντικουνουπικό.

Το άρθρο Φονικό ποτό: «Μαύρο» εμπόριο με το αλκοόλ – 97 νεκροί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα