Φοιτητής – ΜΑΤ: To viral στιγμιότυπο από την πορεία στο κέντρο

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στον θεσμό της πανεπιστημιακής αστυνομίας πραγματοποίησαν χθες οι φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας, με δυνάμεις των ΜΑΤ να επεμβαίνουν και να κάνουν χρήση χημικών. Ένας φοιτητής απ’ όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση ξεχώρισε με τη στάση του απέναντι σε αστυνομικό και έγινε viral στα social media. Ειδικότερα, ένα στιγμιότυπο από τις χθεσινές κινητοποιήσεις ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα

και έγινε viral. Σσε βίντεο που ανέβασε στα social media ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ, Κώστας Παπαντωνίου, ένας νεαρός φοιτητής στέκεται πρόσωπο με πρόσωπο απέναντι σε έναν άνδρα των ΜΑΤ.

Ο φοιτητής κοιτάζει τον αστυνομικό στα μάτια και  φωνάζει μπροστά του συνθήματα.

pic.twitter.com/CTjXZLEVwv

— koiniαν (@koinian) September 14, 2022

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πρώτες περιπολίες και στο ΑΠΘ

Στο μεταξύ ένα ακόμη βήμα για τη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας έγινε το βράδυ της Τετάρτης 14/9, με την πρώτη ομάδα να αρχίζει περιπολίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το ThessToday.gr, λίγο πριν τις 10 το βράδυ κλιμάκιο των ΟΠΠΙ εισήλθε εντός του ΑΠΘ και προχώρησε σε αναγνωριστικές περιπολίες στους χώρους του campus, με επίκεντρο την πρυτανεία του ΑΠΘ. Μάλιστα, η ομάδα εισήλθε και εντός του κτιρίου διοίκησης, όπου πριν από περίπου ενάμιση μήνα τοποθετήθηκαν και τα μηχανήματα ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ), τα οποία ημέρες νωρίτερα έγιναν στόχος επίθεσης αγνώστων.

Keywords
Τυχαία Θέματα