Φλοίσβος lockdown: Γέμισε η παραλία, βγήκαν για βόλτα οι Αθηναίοι

Φλοίσβος lockdown: Λίγο ο ήλιος, λίγο η αφόρητη πίεση από το lockdown, ο Φλοίσβος γέμισε με κόσμο το μεσημέρι του Σαββάτου. Εκατοντάδες Αθηναίοι έσπευσαν να απολαύσουν τη βόλτα ή να ασκηθούν στην παραλία εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό που αναμένεται να αρχίσει να χαλάει από το βράδυ και έπειτα. Αν και οι εικόνες προκαλούν ανησυχία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι περισσότεροι πολίτες φορούσαν μάσκα και τηρούσαν

κατά το δυνατό τις αποστάσεις ασφαλείας.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις φωτογραφίες, πλήθος κόσμου έσπευσε στο Φλοίσβο είτε να περπατήσει, είτε να κάνει βόλτα με το ποδήλατο ή ακόμα και να κάνει τη βουτιά του στη θάλασσα. Δεν ήταν λίγοι οι τολμηροί που μπήκαν στα παγωμένα νερά καθώς η θερμοκρασία κυμάνθηκε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Παράλληλα, το γεγονός ότι πέντε σταθμοί του Μετρό έμειναν κλειστοί για σήμερα με εντολή της Αστυνομίας και σταμάτησαν τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως το Σύνταγμα, οδήγησε πολλούς από τους Αθηναίους στην παραλία, αντί για την βόλτα στο κέντρο της πόλης που σκόπευαν να κάνουν εξαρχής.

Και στη Θεσσαλονίκη

Αρκετός κόσμος και στο ομιχλώδες παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, απολαμβάνοντας την μεσημεριανή του βόλτα το Σάββατο. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του ThessToday.gr άνθρωποι όλων των ηλικιών περπατούν, τρέχουν ή κάνουν ποδήλατο στο κομμάτι του παραλιακού μετώπου, από το λιμάνι έως το Μέγαρο Μουσικής.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Ένα βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στη Νότια Ιταλία θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας από το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή και έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28/12. Πάντως, οι νότιοι άνεμοι θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη.

Keywords
Τυχαία Θέματα