Φιλιππίδης – φυλακή: Ο καλλιτεχνικός κόσμος σχολιάζει τις εξελίξεις

Την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Τρίπολης πέρασε χθες βράδυ ο γνωστός κωμικός Πέτρος Φιλιππίδης. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κρατείται τις επόμενες ημέρες μόνος του, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία του κορωνοϊού. Στις ίδιες φυλακές κρατείται και ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς και άλλα άτομα που έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα. Ο γνωστός ηθοποιός κρίθηκε, την Τρίτη, προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που ερευνά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τριών

γυναικών. Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού σε βάρος μίας γυναίκας το 2008 και της απόπειρας βιασμού σε βάρος άλλων δύο γυναικών το 2010 και το 2014.

#Φιλιππιδης pic.twitter.com/TIS9w43ltW

— PaulSor® (@Notos_KLMT) July 27, 2021

Το σκεπτικό

Η 15η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, διέταξε την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη μέχρι τη δίκη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε υπ’ όψιν αφενός τις ενδείξεις ενοχής στις οποίες βασίστηκε η άσκηση ποινικής δίωξης και αφετέρου μία σειρά από άλλα επιβαρυντικά στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση. Ένα εξ αυτών φέρεται να είναι η μακρά περίοδος «δράσης» του ηθοποιού, από το 2008 έως το 2014, κατά την οποία φέρεται ότι, εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη-θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, προχωρούσε στις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος των γυναικών που τον κατήγγειλαν.

Αυτή η φωτό θα πρέπει να παίζει ΠΑΝΤΟΥ και για ΠΟΛΥ καιρό. Για να θυμίζει στα υπόλοιπα ΚΑΘΙΚΙΑ-ΒΙΑΣΤΕΣ ότι και το δικό τους ΤΕΛΟΣ έρχεται. #Φιλιππιδης #MeToo #metooGR #ΚαμιαΜονη #Χαικαλης #Χατζης #σπυροπουλος pic.twitter.com/uj2AU2vtuj

— Πυθεία απ' το Σικάγο (@vaggiosebo) July 28, 2021

Ήταν πεπεισμένος μέχρι την τελευταία στιγμή πως θα γλιτώσει την προφυλάκιση, όπως τη γλίτωνε όλα αυτά τα χρόνια. Κι αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός πως η πρώτη φράση που είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ήταν «Δεν το πιστεύω αυτό που κάνετε…». Οι ώρες που πέρασε το βράδυ της Τρίτης στο κελί της ΓΑΔΑ προφανώς δεν ήταν αρκετές για να συνειδητοποιήσει τί ακριβώς τού έχει συμβεί. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έμοιαζε σαν χαμένος και που το μυαλό του ήταν περισσότερο κολλημένο στο φόβο μην δεχτεί επίθεση από κάποιον συγκρατούμενό του, έναν φόβο που εξέφρασε στους αστυνομικούς οι οποίοι έσπευσαν να τον καθησυχάσουν.

Το σκεπτικό της προφυλάκισης Φιλιππίδη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, στο σκεπτικό της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στις επαγγελματικές του ενασχολήσεις και να επαναλάβει τα αδικήματα. Αρνητικά «μέτρησε», επίσης, και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεών του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση εις βάρος τους. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o Πέτρος Φιλιππίδης δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον, ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Η είδηση για την προφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού που κατηγορήθηκε από τρεις συναδέλφους του, για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού, έχει ανοίξει σειρά συζητήσεων σε συναδέλφους και κοινό. Ο Πέτρος Φιλιππίδης προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ποσο χαιρομαι που δικαιωθηκε ο Μπουσουλοπουλος γνωριζε τι συνεβαινε ειχε δει ή ειχε ακουσει κατι και ομως δεν διστασε υψωσε το αναστιμα του απεναντι σε εναν "μεγαλο" ηθοποιο προτιμησε να χαθει απο το να συναινεσει του αξιζουν πολλα συγχαρητηρια #Φιλιππιδης

Mikro.peponi (@MikroPeponi) July 29, 2021

Αθανασίου, Σκιαδαρέσης, Κορινθίου, Αρζόγλου

Πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο, μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.  Ο Μάριος Αθανασίου σημείωσε «Έχει πολύ δρόμο ακόμα και πάντα το μυαλό μας είναι στους ανθρώπους που έχουν υπάρξει θύματα. Αν η ελληνική κοινωνία αισθανθεί ότι έχει στο πλευρό της την ελληνική δικαιοσύνη, δεν έχουμε ανάγκη τίποτα και σιγά – σιγά θα καθαρίσουν όλα και θα ξεκαθαρίσουν».

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη μίλησε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. «Πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης το θέμα και καλά έκανε και το πήρε. Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, στα κυκλώματα τα οποία στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια αυτούς τους ανθρώπους».

Μαρία Κορινθίου: «Εδώ και περίπου 20 χρόνια που είμαι μέσα στον χώρο, είναι κάτι που βροντοφωνάζω. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι άνθρωποι δεν ακουγόμασταν, όμως ήρθε η στιγμή και καλό είναι να το κρατήσουμε».

Κώστας Αρζόγλου: «Είμαι πάρα πολύ περήφανος που ο κλάδος ο δικός μου, των ηθοποιών, της σκηνής, άνοιξε το στόμα του. Μακάρι και άλλοι χώροι να το άνοιγαν».

Πέτρος Φιλιππίδης: «Τώρα μιλάει η δικαιοσύνη», είπε η Βάνα Μπάρμπα

Το πρωί της Τετάρτης, η Βάνα Μπάρμπα μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» για την απόφαση που πήραν οι ανακριτικές αρχές, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, όταν μιλάει η δικαιοσύνη πρέπει όλοι να σιωπούμε. Η ίδια μπορεί να στήριξε τον Πέτρο Φιλιππίδη, όμως μετά την απόφαση της δικαιοσύνης δεν θέλησε να κάνει περαιτέρω σχόλια.

«Εγώ πάντα υποστήριζα και αυτό που πιστεύω είναι ότι, όταν μιλάει η δικαιοσύνη όλοι εμείς πρέπει να σιωπούμε. Ποτέ δεν μου άρεσε στη ζωή μου να καταδικάζονται από την τηλεόραση ή από προσωπικές μας σχέσεις. Αυτό που πιστεύω και εξακολουθώ να χαίρομαι γιατί η δικαιοσύνη μιλά και όλοι εμείς δεν πρέπει να έχουμε καμία άποψη.

Τώρα που μιλάει η δικαιοσύνη, η οποία είναι ο μόνος θεσμικός φορέας της πατρίδας μας που έχει μια σωστή άποψη, νιώθω μια ανακούφιση, γιατί ξέρω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το σωστό. Όταν, λοιπόν, έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάει η δικαιοσύνη τα πράγματα είναι ολόσωστα. Αυτό που σιχαίνομαι και δεν θέλω να βλέπω είναι οι τηλεδίκες. Αισθάνομαι μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Ό,τι απόφαση βγάλει θα είναι η απόλυτα σωστή», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βάνα Μπάρμπα. Υπενθυμίζεται ότι η Βάνα Μπάμπα είχε δημόσια τοποθετηθεί υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη, στο πλαίσιο των εναντίον του καταγγελιών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός social media.

Ο #Φιλιππιδης αρνείται τα πάντα ακόμη όχι για να μη χάσει τον κόσμο, αυτόν σε ένα μεγάλο ποσοστό τον έχει χάσει ήδη και το γνωρίζει αλλά, για να μη χάσει τους δικούς του ανθρώπους, γυναίκα και παιδί πρωτίστως. Και ήταν αναμενόμενο.

— MคЃเⲋⲋȺ ꝀฬΛӧⲪฬŦเል (@Mariasagleo) July 29, 2021

Καυστική η Ακρίτα

Η Έλενα Ακρίτα, στο άκουσμα της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη προχώρησε σε ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο με… πρωταγωνίστρια τη Βάνα Μπάρμπα. «Προφυλακίστηκε ο Φιλιππιδης, αλλά ας περιμένουμε και το οριστικό πόρισμα της Βάνας Μπάρμπα που λογικά δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη» έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: “Ο Φιλιππίδης είναι το θέμα, όχι ο γιος του”

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με νέα του ανάρτηση, μετά τα ionsata stories, συνέστησε ψυχραιμία και ζήτησε να μείνει μακριά από την υπόθεση ο γιος του Πέτρου Φιλιππίδη, Δημήτρης. «Ο Φιλιππίδης είναι το θέμα, όχι ο γιος του» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Το σχόλιο της Λένας Δροσάκη για την ανάρτηση Τσαρούχα

Με το αίσθημα δικαιοσύνης και λύτρωσης να επικρατεί, η ηθοποιός Λένα Δροσάκη, ένα από τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης από τον Πέτρο Φιλιππίδη, έστειλε ηχηρό μήνυμα συλλογικότητας και ευαισθητοποίησης απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης γυναικών. Αναπαράγοντας την ανάρτηση του προέδρου του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλη Τσαρούχα, στο Instagram, η Λένα Δροσάκη έκανε αναφορά στο ελληνικό metoo, που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό να παίρνει σάρκα και οστά στη χώρα μας, ενώ έγραψε «είμαστε όλοι μαζί».

Από την πλευρά του ο Πασχάλης Τσαρούχας, που ήταν από τους πρώτους που είχαν στα χέρια τους τον φάκελο Φιλιππίδη, έγραψε τα εξής: «Από χθες το απόγευμα δέχομαι τα τηλεφωνήματα των κοριτσιών, όλων των κοριτσιών, που κλαίγοντας ευχαριστούν και λεν ότι μας χρωστάν. Τίποτα δε χρωστάτε. Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, τη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα