ΦΙΦΑ – Ινφαντίνο: “Οχι σε ευρωλίγκα… ολίγων”

ΦΙΦΑ – Ινφαντίνο: Αρνητικός στο ενδεχόμενο δημιουργίας μίας ποδοσφαιρικής ευρωλίγκα δήλωσε, πως είναι ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Τζάνι Ινφαντίνο. Οχι για να μην ξεζουμιστούν οι παίκτες ή περιθωριοποιηθούν τα μικρομεσαία κλαμπ. Αλλά για δικούς τους λόγους. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως έχει ως στόχο την εξέλιξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που θα διοργανωθεί στην Κίνα το 2022. Μάλιστα, την είδηση επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ της ελβετικής εφημερίδας «Aargauer Zeitung». Εκεί  αναφέρεται πως δεν έχει συζητήσει με τα μεγάλα κλαμπ για την δημιουργία μια ευρωπαϊκής λίγκας.

Παράλληλα, ο Ινφαντίνο

επισήμανε, πως ο στόχος του είναι η εξέλιξη του ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Και σε κάθε περίπτωση όχι η δημιουργία μιας νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μάλιστα, ανέφερε πως είναι πιο ισότιμο να διεκδικούν 50 ομάδες να γίνουν παγκόσμιες πρωταθλήτριες. Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Ως πρόεδρος της FIFA ενδιαφέρομαι για την εξέλιξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος συλλόγων. Με τη συμμετοχή 24 ομάδων, το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κίνα το 2022».

ΦΙΦΑ – Ινφαντίνο: Τα παραδείγματα των Λίβερπουλ και Φλαμένγκο

O Ινφαντίνο υπογράμμισε τους δικούς του στόχους λέγοντας: «Για μένα το θέμα δεν είναι ένα ματς μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μπάγερν. Αλλά το ματς της Μπάγερν κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς σε ένα κοινό πρωτάθλημα». Ο ισχυρός άνδρας της ΦΙΦΑ, τέλος, τόνισε: «Η Λίβερπουλ έχει 180 εκατομμύρια οπαδούς σε όλον τον κόσμο και η Φλαμένγκο 40. Όμως, από τα 40 εκατομμύρια της Φλαμένγκο τα 39 βρίσκονται στη Βραζιλία. Ενώ στη Λίβερπουλ ίσως μόνο τα 5 βρίσκονται στην Αγγλία και τα υπόλοιπα 175 στον υπόλοιπο κόσμο».

Δείτε ακόμη: Γλίτωσε τα χειρότερα ο ΠΑΟΚ, 1-1 με την ΟμόνοιαΗττα 3-0 στην Πορτογαλία από την Μπράγκα η ΑΕΚΥπεγραψε για ακόμα ένα έτος στον ΠΑΟΚ ο Βιερίνια
Keywords
Τυχαία Θέματα