Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Οι έφηβοι γράφουν, παίζουν και βλέπουν θέατρο φτιαγμένο από το υλικό των ονείρων και των αγωνιών τους. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά , το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου δίνει το βήμα στα θεατρικά κατορθώματα της νέας γενιάς!

Ιδανική διέξοδο στις αγωνίες και τα οράματα της πιο μεταβατικής, χαοτικής και παθιασμένης ανθρώπινης ηλικίας έρχεται και πάλι να δώσει το πολύ επιτυχημένο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου της ομάδας Grasshopper-Youth

και της Στέγης.«Έφηβοι-Πολίτες του κόσμου» είναι ο τίτλος του και, όπως κάθε χρονιά, έμπειροι παιδαγωγοί, σκηνοθέτες και συγγραφείς συνεργάζονται με τους συμμετέχοντεςμαθητές γυμνασίων και λυκείων, θεατρικών ομάδων δήμων και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, καθοδηγώντας τους σε παραστάσεις υψηλού επιπέδου και επαγγελματισμού.

Το φεστιβάλ οργανώνεται ως παράλληλη δράση της Εφηβικής Σκηνής, όπου την περίοδο 2013-14 παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Βγενοπούλου, Το τρένο του Λένου Χρηστίδη. Το έργο προέκυψε από τη συνεργασία του συγγραφέα με τη θεατρική ομάδα του 14ου Λυκείου Περιστερίου, στο πλαίσιο του περσινού φεστιβάλ. Έτσι, και από το φετινό φεστιβάλ θα προκύψει το θεατρικό έργο της επόμενης χρονιάς. Γιατί οι ίδιοι οι έφηβοι είναι εκείνοι που γράφουν και ανεβάζουνπρωτότυπα έργα, με θέματα όπως η σχολική και η ενδοοικογενειακή βία, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία, ο εκφοβισμός και η παραβατικότητα, η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της, ο πρώτος έρωτας, η φιλία, η προδοσία, η αρρώστια και ο θάνατος, η πολιτική, κοινωνική και οικολογική συνείδηση. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν έργα σημαντικών ξένων συγγραφέων, τα οποία γράφτηκαν και παίχτηκαν το 2013 σε σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας, υπό την αιγίδα του καινοτόμου για το εφηβικό θέατρο θεσμού Connections του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας.

Οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια: Grasshopper Youth - Σοφία Βγενοπούλου,Βαγγέλης Κυριακού, Κατερίνα Σκουρλή
Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος: Μυρτώ Λάβδα
Σχεδιασμός φωτισμού: Δημήτρης Κασσιμάτης
Επιμέλεια σκηνικών και κουστουμιών: Ελένη Βαρδαβά

Μουσική επένδυση: Γιάννης Παπαγκίκας

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε παράσταση.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Παρασκευή 11 - Κυριακή 13 Απριλίου
Μικρή Σκηνή

Keywords
Τυχαία Θέματα