Φαρ ουέστ με λαθροδιακινητές και αστυνομικούς στη Βόρειο Ελλάδα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σκηνές πολεμικής ταινίας ξετυλίγονται, σχεδόν, καθημερινά, στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας, καθώς αδίστακτοι λαθροδιακινητές παράτυπων μεταναστών, συμπλέκονται με άνδρες της συνοριοφυλακής βάζοντας σε κίνδυνο και τους παράτυπους μετανάστες και τους αστυνομικούς.

Επιτέθηκε σε αστυνομικούς και επιχείρησε να αρπάξει το όπλο

Στον κόσμο του Αγίου Σίλα της Εγνατίας Οδού, 22χρονος Αλβανός λαθροδιακινητής, μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκαν δέκα Πακιστανοί τους οποίους έκρυβε σε καρότσα φορτηγού,

επετέθη κατά των αστυνομικών.

Εξουδετερώθηκε με σφαίρες αστυνομικών

Επιχείρησε να αρπάξει το περίστροφο από έναν απ αυτούς και τελικά εξουδετερώθηκε με σφαίρες άλλου αστυνομικού που τον βρήκαν στη γλουτιαία περιοχή και στο χέρι.

Σύρος λαθροδιακινητής έχασε στην καταδίωξη τον έλεγχο του οχήματος κι έπεσε σε τοίχο

Σε άλλο «πολεμικό» περιστατικό, Σύρος λαθροδιακινητής που μετέφερε έναντι αμοιβής στοιβαγμένους στο αυτοκίνητο έξι συμπατριώτες του, στη διάρκεια καταδίωξης, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε δέντρο, οπότε και αναγκάστηκε να παραδοθεί στους αστυνομικούς, βγαίνοντας μέσα από τις παραμορφωμένες λαμαρίνες.

Για πρώτη φορά μετά τη συμφωνία Τουρκίας- Ε.Ε., ο αριθμός των εγκλωβισμένων στις 15.000

Όλα αυτά διαδραματίζονται σε μια εποχή που έρχονται στο φως συνταρακτικά στοιχεία ότι για πρώτη φορά ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών-προσφύγων στη χώρα μας, μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ξεπέρασε τις 15.000!

Τα νησιά «βουλιάζουν» από μετανάστες και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν φτάσει μέχρι και τη Μήλο (111 άτομα).

Οι αιτούντες άσυλο κατά νησί

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.873, στη Χίο 4.186, στη Σάμο 1.990, και στην Κω 1889.

Θρίλερ στην εθνική Ξάνθης- Καβάλας

Το πρώτο σοβαρό περιστατικό, λοιπόν, ξεκίνησε στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας, όταν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο με οδηγό τον 22χρονο Αλβανό λαθροδιακινητή, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Έχασε λόγω ταχύτητας, τον έλεγχο του οχήματος

Στη συνέχεια, στον κόμβο του Αγίου Σίλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 22χρονος, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί.

Ο αλλοδαπός διακινητής, για να αποφύγει τη σύλληψη, πάντα κατά την Αστυνομία, επιτέθηκε με βιαιότητα σε αστυνομικό, χτυπώντας τον με τα χέρια, ενώ παράλληλα επιχείρησε να του αποσπάσει το υπηρεσιακό του όπλο.

Άλλος αστυνομικός, έριξε εκφοβιστικές βολές και κατά του 22χρονου

Προκειμένου να αποτραπεί ο αφοπλισμός του αστυνομικού, άλλος συνάδελφός του, έριξε αρχικά βολές εκφοβισμού προς ασφαλή κατεύθυνση και στη συνέχεια βολές ακινητοποίησης του δράστη, ο όποιος συνέχιζε την επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στη γλουτιαία περιοχή και την παλάμη.

Σε Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ο αστυνομικός που δέχτηκε την επίθεση, ο συλληφθείς διακινητής και οι δέκα διακινούμενοι, που τραυματίστηκαν από το τροχαίο ατύχημα.

Ο Σύρος διακινητής δεν σταμάτησε στο σήμα της αστυνομίας

Το δεύτερο περιστατικό, συνέβη στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε 28χρονο Σύρο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ξεκίνησε καταδίωξη.

Προσέκρουσε σε προστατευτικό τοιχίο

Το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό, ενώ στη συνέχεια στον κόμβο Αγίου Ανδρέα – Καβάλας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε προστατευτικό τοιχίο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Συνέλαβαν τον 28χρονο διακινητή, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο . αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Το άρθρο Φαρ ουέστ με λαθροδιακινητές και αστυνομικούς στη Βόρειο Ελλάδα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα