Φ. Κουβέλης: «Δεν παίζουμε θέατρο»

Στο θέμα των εργασιακών στάθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ο κ. Κουβέλης διέψευσε τις κατηγορίες πως το πακέτο μέτρων είχε κλείσει εδώ και πολύ καιρό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι αβάσιμη η αντίληψη πως ήταν όλα προαποφασισμένα. Πως όλα ήταν θέατρο

για τα μάτια του κόσμου».

Όσο για την παρουσία της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως «η συμβολή μας δεν ήταν ποσοτική, αλλά ποιοτική».

Για το θέμα των εργασιακών και τις μεταρρυθμίσεις, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε: «Τα εργασιακά αποτελούν τον οδικό χάρτη. Δεν μπορώ να δεχθώ την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Θέλουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις αναδιαρθρώσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν μπορεί η χώρα να μείνει καθηλωμένη. Το ζητούμενο είναι να αποδείξουμε πως είμαστε υπεύθυνη χώρα. Η εξαίρεση των εργασιακών δεν θα αποτελούσε κρίση. Εξαιτίας των εργασιακών, δεν θα ψηφίσουμε το σχέδιο νόμου και θα δηλώσουμε ‘παρών’ στη διαδικασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα