Εξοπλιστικά: Προφυλακίστηκε ο Παπαχρήστος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, το πρώην στέλεχος της ΚMW Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος συνελήφθη βάσει εντάλματος που εξέδωσε σε βάρος του ο Γ. Μαλλής καθώς το όνομα του ενεπλάκη στην υπόθεση μετά την

απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα.

Σύμφωνα με την απολογία Κάντα, ο Παπαχρήστος τον δωροδόκησε με 750.000 ευρώ για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000.

Ελεύθερος με εγγύηση 500χιλ. ευρώ ο Ευσταθίου

Χρηματική εγγύηση «μαμούθ», 500.000 ευρώ, επιβλήθηκα από το δικαστικό συμβούλιο για τη μη προφυλάκιση του 83χρονου Παναγιώτη Ευσταθίου, ο οποίος κατηγορείται για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη (02/01) υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα μετά τη μαραθώνια απολογία του εκπροσώπου της εταιρείας STN Atlas Elektronik, σχετικά με το ζήτημα της προφυλάκισης του ή μη. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ο 83χρονος κατηγορούμενος αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά την παραμονή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων με αποτέλεσμα να μεταφερθεί φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Μόνο ανώτατους αξιωματικούς κατονόμασε ο εκπρόσωπος της STN Atlas Elektronik

Δεν είχαμε αποκαλύψεις σχετικά με χρήμα που έφθασε στο πολιτικό προσωπικό, μέσω των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ωστόσο, μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα φέρεται να έχει δώσει για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ, Παναγιώτης Ευσταθίου.

Ο κ. Ευσταθίου πέρασε την Πέμπτης (02/01) την πόρτα του ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη και μέλη επιτροπών, ενώ σε ερωτήσεις του ανακριτή, αν δόθηκαν μίζες στους ήδη καταδικασμένους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, ο κατηγορούμενος φέρεται να απάντησε αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευσταθίου κατονομάστηκε από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα, που τον δωροδοκούσαν την περίοδο 1997-2002 και έχει ήδη συναινέσει στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής ξεκαθάρισε στον απολογούμενο ότι «πρέπει να πει τα ονόματα από πάνω μέχρι κάτω...» Η απολογία Ευστάθιου, ήταν μαραθώνια. Ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως στην απολογία του ο Ευσταθίου κατονόμασε και γερμανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της εταιρίας Atlas Elektronik, την οποία εκπροσωπούσε, ως εμπλεκομένους στη δωροδοκία ελλήνων στρατιωτικών αξιωματούχων, ενώ αναφερόμενος στην απολογία Κάντα που είχε καταθέσει στοιχεία ότι τον δωροδόκησε, παραδέχθηκε τη δωροδοκία, αλλά επισήμανε μεταξύ άλλων ότι έδωσε τα λεφτά στον Κάντα διότι εκβιάσθηκε από αυτόν και συγκεκριμένα ότι ο Κάντας τον πίεσε πως αν δεν δώσει τα χρήματα η εταιρία του δεν θα έπαιρνε τη δουλειά.

Keywords
Τυχαία Θέματα