Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε τράπεζες και χρηματαποστολές

Εξαρθρώθηκε, οργανωμένη σπείρα ληστών, που είχαν διαπράξει σωρεία ενόπλων ληστειών σε τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ., Δ.Ε.Η. και χρηματαποστολές, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 25 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, που είναι έγκλειστος στις Φυλακές Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε

ότι τα μέλη της σπείρας, ενέχονται σε 8 ένοπλες ληστείες και 2 απόπειρες ληστειών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αργολίδας.

Για να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους, αφαιρούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν ως οχήματα μετάβασης και διαφυγής, ενώ στη συνέχεια μετά τη διάπραξη των ληστειών τα εγκατέλειπαν. Επίσης φρόντιζαν να διαθέτουν βαρύ οπλισμό με σημαντική ισχύ πυρός (πολεμικά τυφέκια, υποπολυβόλα και πιστόλια).

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπών τροχοφόρων, απρόκλητης σωματικής βλάβης, και παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα