Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε απάτες αξίας 1.300.000 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, μέλη σπείρας που διέπραττε απάτες μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος επιχειρηματιών και ιδιωτών.

Δικογραφία σχηματίστηκε, επίσης, σε βάρος ένδεκα ατόμων, εκ των οποίων δέκα 10 ημεδαποί και ένας 1 αλλοδαπός.

Συγκεκριμένα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας επιχειρηματία από την Κρήτη για εξαπάτησή του, εξακριβώθηκε ότι οι τέσσερις συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, παρουσιάζονταν ως έμποροι με

μεγάλη οικονομική επιφάνεια σε επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα και, αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, προχωρούσαν στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων ή μηχανημάτων που διέθεταν προς πώληση, τα οποία εξοφλούσαν με ακάλυπτες επιταγές ή συναλλαγματικές χωρίς αντίκρισμα.

Επίσης, με τον ίδιο τρόπο εξαπατούσαν ιδιώτες, που είχαν αναρτήσει αγγελίες πώλησης των αυτοκινήτων τους στο διαδίκτυο.

Τα μέλη της σπείρας, στη συνέχεια, πωλούσαν τα προϊόντα, τα μηχανήματα και τα αυτοκίνητα σε άλλους εμπόρους και ιδιώτες, σε χαμηλές τιμές. Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητές τους ξεπερνούν τα 1.300.000 ευρώ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι 20 περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρηματιών και οκτώ 8 σε βάρος ιδιωτών.

Μετά από αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έξι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα προερχόμενα από απάτες, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Επίσης, σε αποθήκες που διατηρούσε η σπείρα στη Μαγούλα Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες εμπορευμάτων, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα