Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών

Εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη κύκλωμα που προέβαινε σε αγοροπωλησίες βρεφών.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν επέλεξαν να πουλήσουν νεογέννητο αγοράκι έναντι 15.000 ευρώ, σε άτεκνο ζευγάρι, που όπως αποδείχθηκε ήταν αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Το 13 ημερών βρέφος γεννήθηκε στο «Τζάνειο» νοσοκομείο των Αθηνών

όπου μετά τη γέννα, το κύκλωμα ανέλαβε να το μεταφέρει, μαζί με την 27χρονη μητέρα του (που συνελήφθη), στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί (δύο άνδρες - τρεις γυναίκες ), ως μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης» και «Μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ΄επάγγελμα και εκ κερδοσκοπία»

Όπως προέκυψε τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν 15.000 ευρώ από την πώληση κάθε βρέφους ενώ οι φυσικές μητέρες αυτών εισέπρατταν το ποσό των 3.000 ευρώ.

Τη Δευτέρα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αρχικά συνελήφθη 51χρονη αλλοδαπή, η οποία έφερε μαζί της βρέφος (αγόρι) προς πώληση, το οποίο είχε γεννήσει 27χρονη ομοεθνής της.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία όπου διέμενε μαζί με τους υπόλοιπους δράστες, στην ανωτέρω περιοχή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. Επίσης, στην ίδια οικία διέμενε και συνελήφθη η 27χρονη, μητέρα του υπό πώληση βρέφους, ηλικίας δύο εβδομάδων.

Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική μονάδα Νοσοκομείου της πόλης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα