Εξαρθρώνεται συμμορία Αλβανών ενόπλων που είχαν πυροβολήσει αστυνομικούς στην Εύβοια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη συμμορία Αλβανών ενόπλων ληστών, που δεν δίστασαν στις αρχές του χρόνου να πυροβολήσουν κατά αστυνομικών, που έφθασαν κοντά στη σύλληψή τους μετά από ληστρική εισβολή σε σπίτι, εξαρθρώνεται μετά από πολύμηνες προσπάθειες από την ασφάλεια Χαλκίδας.

Σε περιοχή της Εύβοιας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε 22χρονο Αλβανό, βασικό μέλος της συμμορίας των ενόπλων, που είχε σκορπίσει τρόμο σε πολλές περιοχές.

Έχουν ταυτοποιήσει και καταζητούν

άλλους δύο Αλβανούς ενώ παραμένουν άγνωστοι ακόμη τέσσερις που έχουν μετάσχει σε ένοπλες ληστείες και κλοπές στη ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.
Σε βάρος όλων των μελών της συμμορίας, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και υπεξαίρεση.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2015, εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.
Οι δράστες φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face , χρησιμοποιούσαν βία σε βάρος των θυμάτων τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, ενώ επέλεγαν ως «στόχους» τους οικίες και καταστήματα.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της σπείρας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη:
-απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, μετά από ληστεία σε οικία στον Μύτικα Ευβοίας, βραδινές ώρες της 2-1-2016.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, που έφθασαν άμεσα στην περιοχή, εντόπισαν, μέσα στο σκοτάδι, δύο δράστες να υπερπηδούν την περίφραξη της οικίας.
Τότε ένας από τους ενόπλους, πυροβόλησε κατά των αστυνομικών. Ακολούθησε πραγματική μάχη.
Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την μορφολογία της περιοχής και τον ελλιπή φωτισμό, κατάφεραν να διαφύγουν.
-Ληστείας σε εργαστήριο αρτοποιίας – οικία στο Βασιλικό Ευβοίας, απογευματινές ώρες της 30-11-2015, όπου με την χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν χρηματικό ποσό.
-Ληστείας σε κατάστημα στο θεολόγο Ευβοίας, μεταμεσονύχτιες ώρες της 21-03-2016, όπου με την απειλή πυροβόλου όπλου, απέσπασαν χρηματικό ποσό.
-Απόπειρας ληστείας σε οικία στον Μύτικα Ευβοίας, βραδινές ώρες της 03-02-2016, όπου αποπειράθηκαν, με την χρήση σωματικής βίας, να αποσπάσουν χρήματα, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.
-Δεκατριών (13) κλοπών και δύο (2) αποπειρών κλοπών, το χρονικό διάστημα από 14-11-2015 έως και 16-12-2016, σε οικίες, καταστήματα (καφενεία, ψητοπωλεία, mini market κ.λ.π.), πρακτορείο του ΟΠΑΠ και Λογιστικό Γραφείο, σε περιοχές κυρίως της Παραλίας Αυλίδας, όπως και του Βασιλικού, του Αγίου Νικολάου και άλλων περιοχών της Εύβοιας.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 45.000 ευρώ.
Το απίστευτο είναι ότι ο 22χρονος που συνελήφθη, είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρονικό σημείο στην αστυνομία ότι του… έκλεψαν αυτοκίνητο, που είχε νοικιάσει από γραφείο της Αττικής!

Η πραγματική αιτία που κατηγόρησε άλλους… κλέφτες, ήταν για να ιδιοποιηθεί η συμμορία το αυτοκίνητο και αν κάποιος το αναγνώριζε σε σημείο ληστείας η κλοπής, να μην υποπτευόταν τον συγκεκριμένο Αλβανό!!!
Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Το άρθρο Εξαρθρώνεται συμμορία Αλβανών ενόπλων που είχαν πυροβολήσει αστυνομικούς στην Εύβοια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα