Εξάρχεια επεισόδια: Καταδρομική επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς

Εξάρχεια επεισόδια: Επεισόδια ξέσπασαν για ένα ακόμα βράδυ στα Εξάρχεια με επιθέσεις αγνώστων κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και της διμοιρίας των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 2:20 τα ξημερώματα της Κυριακής αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  που πραγματοποιούσαν ελέγχους στην περιοχή, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα αγνώστων στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Σόλωνος.

Οι άγνωστοι αφαίρεσαν το κράνος ενός αστυνομικού

και τα κλειδιά της αστυνομικής μοτοσικλέτας, ενώ έσπασαν τον φάρο μία δεύτερης υπηρεσιακής μοτοσικλέτας. Επίσης, άγνωστοι πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις με μολότοφ, στις 11:40, 00:40 και 02:40, κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη. Για τις επιθέσεις με μολότοφ η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Εξάρχεια επεισόδια: Τι γράφει ο Βάσος Γεώργας, ιδρυτής του Bibliotheque

Παρά το σχέδιο της ΕΛΑΣ, από την Παρασκευή όταν και έγινε η έφοδος των ΜΑΤ στην κατάληψη του ΒΟΞ, η κατάσταση είναι τεταμένη. Σύμφωνα με καταγγελία ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου που βρίσκεται πάνω στην πλατεία, το βράδυ του Σαββάτου άνδρες των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα προς το μέρος τετρακοσίων τουλάχιστον ανθρώπων που παρακολουθούσαν το live, ενώ από τη ρίψη προκλήθηκαν ζημιές και στις ηχητικές εγκαταστάσεις.

Κατά την επέμβαση της αστυνομίας, άνθρωποι που είχαν στήσει πάγκους με βιβλία αναγκάστηκαν να φύγουν από το φεστιβάλ, ενώ όπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου μετά το πέρας των επεισοδίων επανεμφανίστηκαν “ναρκέμποροι κατά δεκάδες μισή ώρα αργότερα”.  “Θα το λέμε και κανείς δεν θα μας πιστεύει πως όταν υποσχόντουσαν να καθαρίσουν τα Εξάρχεια εννοούσαν από όλους όσους παρεμποδίζουν την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών – λεπτομέρειες αύριο ελπίζω χωρίς άσθμα και αλλεργικό σοκ στα μάτια” προσθέτει ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα