Εξαπατούσαν πολίτες σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία με τηλεφωνήματα τρόμου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Κάρσιωτη

Κι όμως. Οι εμπνευστές της απάτης με τα τηλεφωνήματα του τρόμου, δύο χρόνια αφότου έβαλαν σε εφαρμογή την κατατρομοκράτηση ανύποπτων πολιτών, εξακολουθούν παρά τις όποιες συλλήψεις να παγώνουν ολόκληρη τη χώρα.

Συνελήφθη 55χρονος Βούλγαρος

Αυτή τη φορά αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου ,προχώρησαν στη σύλληψη ενός 55χρονου Βούλγαρου, ο οποίος

με την ομάδα του ενέχεται σε οκτώ περιπτώσεις απάτης και είκοσι περιπτώσεις απόπειρας απάτης στην Κορινθία, την Αργολίδα και την Αρκαδία!

Ηλικιωμένα άτομα τα θύματα τους

Όπως προέκυψε από την έρευνα και τις καταγγελίες των θυμάτων,τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομα, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του αστυνομικού ή του γιατρού.

Με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 12.7.2016 έως και την 31.8.2016, διέπραξαν συνολικά:

δύο περιπτώσεις απάτης και έντεκα 11 περιπτώσεις αποπειρών απάτης, στην Κόρινθο και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας,τέσσερις περιπτώσεις απάτης και εννέα 9 περιπτώσεις αποπειρών απάτης, στο Άργος, στο Ναύπλιο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας,δύο περιπτώσεις απάτης, στην Τρίπολη και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας.Με τα τηλεφωνήματα του τρόμου μέσα στην νύχτα, την ώρα του ύπνου των θυμάτων τους, είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 31.900 ευρώ, μέρος του οποίου βρέθηκε και αποδόθηκε στα θύματα.Το συνολικό ποσό που επεδίωξαν να αρπάξουν οι δράστες ανέρχεται σε 320.000 ευρώ.

Το άρθρο Εξαπατούσαν πολίτες σε Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία με τηλεφωνήματα τρόμου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα