Εξαγγελίες για την απλοποίηση αδειοδότησης επ/σεων

Προϋπόθεση για την καταπολέμηση της ανεργίας, είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας, τη Δευτέρα (17/02), στην παρουσίαση του νέου πλαισίου για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πλέον η αδειοδότηση θα γίνεται ηλεκτρονικά, ακόμα και αυθημερόν.
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το νόμο - πλαίσιο για την απλούστευση

των αδειοδοτήσεων ως έναν πολύτιμο κρίκο «στη μεγάλη μάχη για την ανάκαμψη της οικονομίας και την καταπολέμηση της μάστιγας που λέγεται γραφειοκρατία» και πρόσθεσε: «βάζουμε γερά θεμέλια και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση οδεύει με έργα και όχι ευχές.
Το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Τι προβλέπει το ν/σ

Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για σημαντική μεταρρύθμιση που αλλάζει την εικόνα για την επιχειρηματικότητα.

Σε αντίθεση, όπως εξήγησε, με το σημερινό σύστημα αδειοδοτήσεων όπου όλες οι επιχειρήσεις για να λειτουργήσουν χρειάζονται πρώτα άδεια του κράτους, πλην εξαιρέσεων, με το νέο σύστημα όλες οι επιχειρήσεις θα επιτρέπεται να λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερη παρέμβαση της δημόσιας διοίκησης, πλην και πάλι εξαιρέσεων.

Βασικές αρχές του νομοσχεδίου είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, η συνολική απλοποίηση των αδειοδοτήσεων και οι ξεκάθαροι κανόνες του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα, καταργείται η άδεια εγκατάστασης και απλοποιούνται οι διαδικασίες που διατρέχουν δραστηριότητες όπως έλεγχους πυροπροστασίας και υγειονομικού.

Σε επιχειρήσεις βιομηχανικής δραστηριότητας «υψηλής» - «μέσης όχλησης», από τα 21 στάδια που υπάρχουν σήμερα, φεύγουν τα 14.

Keywords
Τυχαία Θέματα