Εξακολουθεί η ένταση στη Λ. Μεσογείων

Εξακολουθεί η ένταση στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, λόγω διαμαρτυρίας των Ρομά που μένουν στον καταυλισμό του Χαλανδρίου, ο οποίος έπειτα από απόφαση θα πρέπει να κατεδαφιστεί και να απομακρυνθούν από την συγκεκριμένη περιοχή.

Ο εισαγγελέας έδωσε νέα παράταση μέχρι τις 12 το μεσημέρι στους Ρομά, προκειμένου να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου για να βρεθεί λύση

και να εξομαλυνθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί. Η σύσκεψη γίνεται με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου, του κ. Αγγελάκα, του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, του εισαγγελέα και του προέδρου των αθίγγανων.

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες όταν, πριν καν ακόμα μεταβούν στην περιοχή αστυνομικές δυνάμεις για την εφαρμογή της απόφασης, περίπου 40 άτομα άναψαν φωτιές σε λάστιχα και έστησαν μπλόκα στις τρεις εισόδους του καταυλισμού του Χαλανδρίου.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί και εισαγγελέας, ενώ υπήρξε ένταση και από την πλευρά κατοίκων της περιοχής που ζητούν την απομάκρυνση των ρομά, από οικόπεδα που είναι ιδιωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα