Εξαιρετικές κωμωδίες στο, ανανεωμένο, θέατρο Άβατον

Το θέατρο Άβατον άλλαξε διεύθυνση και μπαίνει δυναμικά φέτος στην θεατρική σκηνή της Αθήνας με περσινές επιτυχίες, φετινές εξαιρετικές κωμωδίες, αλλά και παιδικό θέατρο.

Από την Ηρώ Μητρούτσικου

Ας μιλήσουμε, όμως, για μια παράσταση που τελειώνει, αλλά και μια διαδραστική παράσταση που πέρυσι είχε την τιμή να παρουσιάζεται στο Μικρό Παλλάς!

«Κωμικό

μπουμ» (Παίρνουμε την κωμωδία στα σοβαρά)

Γίνεται να μην έχεις έργο, συγγραφέα, σκηνοθέτη, σκηνικά, παρά μόνο ηθοποιούς και ένα θέατρο και να κάνεις το κοινό να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια; Ναι, γίνεται! Το είδαμε για δυο σεζόν στο «Κάψε το σενάριο», στο Mega, και έκτοτε μπορούμε να ζούμε όλη αυτή την εμπειρία ζωντανά!

Πέρυσι, όλο το Μικρό Παλλάς σειόταν από τα γέλια, φέτος αυτό συμβαίνει κάθε Δευτέρα στο Θέατρο Άβατον, στο Γκάζι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Ο Λάμπρος Φισφής, γυρίζοντας από την Ολλανδία, αποφάσισε να κάνει κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί στην Ελλάδα: πήρε μερικούς από τους καλύτερους κωμικούς ηθοποιούς (Δ.Μακαλιά, Γ.Σαρακατσάνη, Ζ.Ρούμπο) και τον Γιώργο Βαγιάτα και έφτιαξαν -από το μηδέν- μια κωμική παράσταση αυτοσχεδιασμού, με γρήγορες εναλλαγές, σκετς, διαδραστικά παιχνίδια, stand-up comedy, τραγούδια κι ό,τι άλλο αποφασίσεις εσύ ότι θες να δεις.

Θα μου πείτε, άλλη μια διαδραστική παράσταση… Όχιιιιι. Μπορεί να έχω λατρέψει άλλες παραστάσεις, μπορεί να υπάρχουν σκηνές που δεν θα ξεχάσω σε όλη μου την ζωή, αλλά παράσταση στην οποία κλαίω από το γέλιο και τρέχει η μάσκαρα στα μάγουλα ή να πονάει στο τέλος η κοιλιά μου από τα γέλια, δεν μου έχει ξανασυμβεί.

Πέρυσι το είδα πέντε φορές, κι αυτό γιατί κάθε παράσταση είναι διαφορετική. Τίποτα από αυτά που παίζονται δεν θα επαναληφθεί, γιατί απλά δημιουργούνται εκείνη την στιγμή επί τόπου. Υπάρχουν συγκεκριμένα παιχνίδια, αλλά όλες τις συνθήκες τις δίνουν οι ίδιοι οι θεατές και οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν επιτόπου! Καμιά φορά σηκώνονται και θεατές για να “οδηγήσουν” τους ίδιους τους ηθοποιούς!

Η παράσταση έχει περιοδεύσει τρία καλοκαίρια σε όλη την Ελλάδα και προς το παρόν ξεχειμωνιάζει στο θέατρο Άβατον, που φέτος έχει αναλάβει την διεύθυνσή του ο ίδιος ο Φισφής!
Είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε….

Κάθε Δευτέρα στις 21:00

«Friends manifest»

Τον Ζήση Ρούμπο τον είχα δει στο «Κάψε το σενάριο» και στο «Σέρλοκ Χολμς & το σκυλί των Μπάσκερβιλ». Πέρυσι, στο “Κωμικό μπουμ”, μπόρεσα να τον θαυμάσω μαζί με τον Γιώργο Κρήτο.

Ψηλοί, εξαιρετικά ταλαντούχοι και αεικίνητοι και οι δυο, φέτος παίζουν οι δυο τους σε μια κωμωδία που μας πλημμυρίζει αναμνήσεις! Ειδικά όσοι έχουμε γεννηθεί τις δεκαετίες ’70 και ’80 (αλλά όχι μόνο), δεν είναι δυνατόν να μην δούμε την ιστορία των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων να περνάει μπροστά από τα μάτια μας!

Δύο κολλητοί, ο Μάρκος και ο Άγγελος, που πρωτογνωρίστηκαν σε μια παιδική χαρά της γειτονιάς, μας ταξιδεύουν στις εμπειρίες τους καθώς μεγαλώνουν, μπαίνουν στην εφηβεία, σπουδάζουν, πάνε στον στρατό, ξενιτεύονται, ερωτεύονται διάφορες κοπέλες και παραμένουν κολλητοί μέχρι τέλους. Όποιο κι αν είναι αυτό το τέλος…

Το “Friends Manifest” είναι η δεύτερη σε σειρά παράσταση από την τριλογία Manifest του Ζήση Ρούμπου. Το πρώτο έργο, που ανέβηκε αρκετά χρόνια πριν, το “Love Manifest”, είχε ως θέμα την σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας. Tο τρίτο μέρος το αναμένουμε με αγωνία.

Το “Friends Manifest” είναι η αληθινή ιστορία του Ζήση Ρούμπου και του κολλητού του φίλου, γι αυτό γράφει και σκηνοθετεί ο ίδιος! Ο Ρούμπος και ο Κρήτος, χωρίς την βοήθεια σκηνικών, ούτε άλλων μέσων, πλάθουν το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται και ζητούν και την συμβολή των θεατών για να δυσκολέψουν τους εαυτούς τους…

Πρόκειται για μια ιστορία που μας αφορά όλους, μια και όλοι την έχουμε ζήσει, όλοι είχαμε καποιον φίλο που παίζαμε μαζί του μέχρι να ακουστεί η φωνή της μαμάς να μας καλεί σπίτι (γιατί το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ…) και κάποια στιγμή μας ζητάται να θυμηθούμε ποιες ταινίες, ποια σίριαλ, τι βλέπαμε ή βλέπουμε με τους φίλους μας στην τηλεόραση… Κι αυτοί το αναπαριστούν επιτόπου, επί σκηνής…

Είναι εκπληκτική η ετοιμότητα αλλά και η ενέργεια αυτών των δυο ηθοποιών, , συγχρόνως, όμως, δεν λείπει και το συναίσθημα. Πρόκειται για μια παράσταση που θα γελάσεις με την ψυχή σου, αλλά κάποια στιγμή θα αγγίξει και το συναισθηματισμό σου και θα βρεθείς να σκουπίζεις δάκρυα…

Μια παράσταση φτιαγμένη με πολύ απλά υλικά, αλλά και πολύ αγάπη, μεράκι, αστείρευτο κέφι, αλλά και συγκίνηση!

Μια παράσταση για όποιον, άνδρα ή γυναίκα, είχε κάποτε έναν κολλητό φίλο και πότε-πότε φαντάζονταν μαζί ότι το πάτωμα ήταν φτιαγμένο από λάβα ή κινούμενη άμμο και έπρεπε ο ένας να σώσει τον άλλον….

Τελευταία παράσταση Τρίτη 24/2/2015, στις 21.00

Άβατον

Ευπατρίδων 3, Γκάζι (2’ από το metro Κεραμεικός)

Τηλ: 210-3412689

Υ.Γ. Επίσης, μόλις έκανε πρεμιέρα στο ίδιο θέατρο, η κωμωδία, «Όποιος προλάβει!», του Ζωρζ Φεντώ, για 8 μόνο παραστάσεις, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

*Ρωμαίος &Ιουλιέτα για 2 Θησείον

Υπερπαραγωγή, Φέτα 104

Φεύγουσα κόρη Φούρνος

Interview, Fit Βικτώρια

Ανεπίδεκτη διόρθωσης Κ.Ε.Τ.

Διδώ & Αινείας Βικτώρια

Σταματία Θ. Ν.Κόσμου

Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ Φούρνος

Πατριδογνωσία Αλκμήνη

Η μεγάλη Χίμαιρα Πορεία

Η πόρνη από πάνω Βρετάνια

Κατερίνα Θησείον

Λίλιομ Πόρτα

Ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης

Πνιγμονή, Μικρές ιστορίες φόνων Vault

Βόυτσεκ Άττις

Μπιλ &Λου Skrow

Μεταmορφοσις Vault

Ελένη Olvio

Η ιστορία της αυτοθυσίας Skrow

Τα ραδίκια ανάποδα EliArt

Με ελεύθερη συνεισφορά:

Interview Βικτώρια

Το βαλς των βρώμικων δρόμων Εμπρός, Hub, Καφέ Γκρι, Καφενείο Κρίκος

Μαύρη Τσαρίνα Δυναμό

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Ένας μονόλογος της Ωραίας Ελένης Πράξη Επτά

Keywords
Τυχαία Θέματα