Εξ αποστάσεως εκπαίδευση δημοτικά: Ξεκινούν τα μαθήματα – Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση δημοτικά: Ξεκινά σήμερα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στα δημοτικά σχολεία, όπως ανέφερε χθες η υφ. Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Πρόκειται για την ασύγχρονη μορφή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Κάθε εκπαιδευτικός θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια ο κάθε μαθητής του δημοτικού σχολείου θα λύνει τις απαραίτητες

ασκήσεις και θα αξιολογείται. Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας.

«Μαθαίνουμε κάτι καινούριο» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη. Το υπουργείο, όπως επεσήμανε η υφυπουργός, έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς τα δημοτικά σχολεία για να δηλώσουν τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ για την στήριξη του έργου παρέχεται συνδρομή από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, καθηγητές Πληροφορικής καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση. Σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν οι μαθητές, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό εξοπλισμού και διαδικτυακής κάλυψης, ενώ επιπρόσθετα οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και τηλεφωνικά στις πλατφόρμες.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση δημοτικά: Τι είπε η κ. Ζαχαράκη για τις εξετάσεις

Μιλώντας για το ενδεχόμενο να παραταθεί περαιτέρω η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, η υφυπουργός τόνισε πως το υπουργείο έχει τρεις επιλογές: Την περικοπή ύλης, ειδικά για τους μαθητές πανελλαδικών, την παράταση σχολικής χρονιάς και την αλλαγή ημερομηνίας Πανελλαδικών.

Οι κινήσεις του υπουργείου, ωστόσο, όπως είπε η κ. Ζαχαράκη, θα εξαρτηθούν από την πορεία αντιμετώπισης του ιού και τις εισηγήσεις ειδικών. «Στόχος είναι οι μαθητές να πάνε με τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία στις εξετάσεις», επεσήμανε. Τέλος, η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι η τηλε-εκπαίδευση λειτουργεί ήδη σε 49 νομούς, με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ’ λυκείου και ότι από αύριο, Δευτέρα, θα ενταχθούν και οι 5 τελευταίοι νομοί στο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Εξ αποστάσεως διδασκαλία – Κρήτη: Ξεκινούν τα μαθήματα και στο πανεπιστήμιο

Σε εκπαιδευτική λειτουργία με εξ αποστάσεως διδασκαλία επανέρχεται από την Πέμπτη 26 Μαρτίου το Πολυτεχνείο Κρήτης λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ίδρυμα, η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από την Σύγκλητο του Πολυτεχνείου η οποία καλεί όλα τα μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να μην απολεσθεί το τρέχον εαρινό εξάμηνο εις βάρος των φοιτητών του Ιδρύματος, τηρώντας πλήρως όλα τα προβλεπόμενα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης της ασθένειας COVID-19.

Στην ανακοίνωση του Πολυτεχνείου επισημαίνεται ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία αφορά την περίοδο ισχύος των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα και διευκρινίζεται πως από την επόμενη ημέρα λήξης των έκτακτων μέτρων, το Ίδρυμα θα επανέλθει σε πλήρη εκπαιδευτική λειτουργία με τις συνήθεις διαδικασίες διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολυτεχνείου, «η εξ αποστάσεως διδασκαλία θα διεξάγεται με βάση το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα και θα πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που μπορούν να καλυφθούν διαδικτυακά όπως διαλέξεις, φροντιστήρια, ασκήσεις, εργασίες, επίλυση αποριών, συζήτηση, συμβουλευτική, καθοδήγηση, παρουσίαση και εξέταση διατριβών».

Δείτε ακόμαΟ κυρ. Παναγιώτης και η κυρά Φωτούλα μιλούν για το παιδί τους, τον Σωτήρη Τσιόδρα«Έφυγε» η δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Χαρά ΤζαναβάραΣε καραντίνα η Μέρκελ, ήρθε σε επαφή με μολυσμένο γιατρό“Γονάτισα, ξεσπούσα με λυγμούς” – Η εξομολόγηση της Ελληνίδας “ασθενούς μηδέν”
Keywords
Τυχαία Θέματα