Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας – Μόναχο: «Ασημένιος» ο Στέφανος Ντούσκος

Σε έναν ακόμα τελικό ο Στέφανος Ντούσκος ήταν συγκλονιστικός. Δώδεκα μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο 27χρονος πρωταθλητής διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο μέτρο το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, κατακτώντας τελικά το ασημένιο μετάλλιο με διαφορά 29 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον Ολλανδό, Μέλβιν Τβέλαρ.

Ο τελικός στο μονό σκιφ, που έκλεισε το ευρωπαϊκό

πρωτάθλημα στη βαυαρική πόλη, προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις, ανακατατάξεις και ένα δραματικό φινάλε, με τον Ντούσκο και τον Ολλανδό, Μέλβιν Τβέλαρ να διεκδικούν μέχρι την τελευταία κουπιά το χρυσό μετάλλιο. Σύμφωνα με το gazzetta.gr, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και ο Όλιβερ Ζίντλερ ήταν οι πρωταγωνιστές του τελικού μέχρι τα 1.500μ., με τον Γερμανό να περνά σε 5:22.58, έναντι των 5:22.80 του Ντούσκου.

Το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Στα τελευταία 500 μέτρα στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου μπήκε για τα καλά ο Τβέλαρ, που προσπέρασε στην κορυφή της κούρσας. Η μάχη κορυφώθηκε με τον Ντούσκο να προσπερνά τον Ζίντλερ και να κάνει την τελική αντεπίθεση για τη νίκη, με τον Τβέλαρ να κρατά την πρώτη θέση, με διαφορά 29 εκατοστών του δευτερολέπτου. Ο Ζίντλερ στο τέλος, έχοντας αδειάσει από ενέργεια, έχασε και το χάλκινο μετάλλιο από τον Βούλγαρο, Κρίστιαν Βασίλεφ.

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, σε μια υπέροχη Κυριακή για την ελληνική κωπηλασία στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μονάχου. Για την ελληνική αποστολή προηγήθηκαν άλλα τρία μετάλλια, το χρυσό από τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελ. βαρών και τα ασημένια από τις Ζωή Φίτσιου (σκιφ ελ. βαρών γυναικών) και Ευαγγελία Αναστασιάδου (σκιφ γυναικών).

Η κατάταξη του τελικού

1.Μέλβιν Τβέλαρ (Ολλανδία) 7:14.72
2.Στέφανος Ντούσκος (Ελλάδα) 7:15.01
3.Κριστιάν Βασίλεφ (Βουλγαρία) 7:16.37
4.Ολιβερ Ζίντλερ (Γερμανία) 7:19.67
5.Γκριμ Τόμας (Μ. Βρετανία) 7:25.32
6.Μπαστιάν Σέχερ (Δανία) 7:35.43

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευρωπαϊκό, – Μόναχο, Ασημένιος, Στέφανος Ντούσκος,evropaiko, – monacho, asimenios, stefanos ntouskos