Έτσι θα αντιμετωπίσουν το παράνομο εμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και ποτών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα φρένο επιχειρούν να βάλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και οινοπνευματωδών διορθώνοντας το τρύπιο νομοθετικό πλαίσιο που υπήρχε έως τώρα. Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ΣΔΟΕ, Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης Διαφθοράς, Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Τελωνεία, Αστυνομία, Λιμενικό αποφάσισαν για πρώτη φορά να συνεργαστούν και να στελεχώσουν μια Ομάδα Διοίκησης Έργου ακολουθώντας το παράδειγμα της Αγγλίας και της Γαλλίας.

Αυτό που θέλουν να πετύχουν οι προαναφερθείσες υπηρεσίες, είναι η συλλογή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο από το Συντονιστικό Κέντρο το οποίο θα δίνει οδηγίες για συντονισμένους ελέγχους που θα σταματήσουν το λαθραίο εμπόριο στα καύσιμα, στα οινοπνευματώδη και τα τσιγάρα. Το εν λόγω κέντρο θα αποκτήσει και επιχειρησιακό βραχίονα για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις στον αγώνα κατά των λαθρεμπόρων.

Παρά τις προσπάθειες όμως να καταπολεμηθεί το παράνομο εμπόριο ,ούτε επαρκείς έλεγχοι και διασταυρώσεις γίνονται σύμφωνα με το σύστημα εισροών- εκροών, ούτε προχωρά και ο διαγωνισμός για την ιχνηθέτηση των καυσίμων, με το κράτος να χάνει γύρω στα 500 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Το άρθρο Έτσι θα αντιμετωπίσουν το παράνομο εμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και ποτών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα