Έτοιμοι για δεύτερη επιχείρηση σύλληψης του Σήφη του κροκόδειλου

Μια δεύτερη επιχείρηση και πάλι με τη συμμετοχή του διάσημου ερπετολόγου Ολιβιέ Μπερά θα οργανωθεί στην λίμνη του Φράγματος των ποταμών προκειμένου να πιαστεί ο Σήφης ο κροκόδειλος, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος από τότε που εντοπίστηκε σε αυτή την τεχνητή λίμνη του Ρεθύμνου.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι οι τοπικές αρχές άλλαξαν ακόμα και τα δολώματα για να δελεάσουν τον κροκόδειλο, όμως αυτός αδιαφόρησε επιδεικτικά…

“Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η ιστορία. Σε λίγο καιρό θα χειμωνιάσει

για τα καλά και θα είναι αδύνατο να πλησιάσουμε την λίμνη και τον κροκόδειλο. Γι’ αυτό και μέχρι τέλος του μήνα θα τον έχουμε πιάσει”, επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Από τις 29 Αυγούστου που έφυγε από τη Κρήτη ο Ολιβιέ Μπερά, οι ειδικοί άλλαξαν το μενού στον Σήφη σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν. Έτσι μετά τις παγίδες με τα κοτόπουλα, ήρθαν αυτές με τα συκωτάκια και πλέον μπαίνουμε στο… Plan C.

“Υπάρχουν άνθρωποι καθημερινά που βρίσκονται στο Φράγμα και βλέπουν τον κροκόδειλο που πλησιάζει στις παγίδες αλλά δεν πιάνεται. Σε λιγάκι θα τις βγάλουμε και περιμένουμε για μία ακόμα, ελπίζουμε τελική, προσπάθεια του κ. Μπερά”, υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαμαγκάκης ο οποίος ανέφερε ότι ο διάσημος “κροκοδειλάκιας” θα έρθει στο νησί πιθανότατα τέλος του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα