Ετοιμάζει πρόσωπο-έκπληξη η Κυβέρνηση για την Προεδρία του ΕΣΡ – «Η ΝΔ δεν θα μπορεί να το απορρίψει»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το Μαξίμου ανεβάζει τους τόνους αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, με «φόντο» τη διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα της Δευτέρας.

Πρόσωπο – έκπληξη

Από την Κυβέρνηση, τονίζεται ότι είναι θεσμική παρεκτροπή η άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλει στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Γι αυτό το λόγο ετοιμάζεται να προτείνει πρόσωπο, το οποίο η Νέα Δημοκρατία

δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει, στη διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο αυτό αναμένεται να περάσει την πόρτα του Μαξίμου στις 12 το μεσημέρι.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν «η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του, αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.

Όσοι επιμείνουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου».

Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Το άρθρο Ετοιμάζει πρόσωπο-έκπληξη η Κυβέρνηση για την Προεδρία του ΕΣΡ – «Η ΝΔ δεν θα μπορεί να το απορρίψει» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα