Εθνικό σχέδιο δράσης για την άνοια ζητεί η Ελληνική Εταιρεία Άνοιας

Την εκπόνηση εθνικού σχεδίου δράσης για την άνοια ζητεί η Ελληνική Εταιρεία Άνοιας και το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, καθώς η νόσος Αλτσχάιμερ συνεχίζει να λαμβάνει «εκρηκτικές» διαστάσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ Μαγδαληνή Τσολάκη, «το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να περιλαμβάνει ίδρυση εξειδικευμένων δομών για ασθενείς με άνοια όλων των σταδίων σε όλη την Ελλάδα,

πρόσβαση όλων των ασθενών σε καινοτόμες φαρμακευτικές και μη θεραπείες και αναγνώριση της νόσου ως αναπηρίας ώστε να δοθούν τα ανάλογα επιδόματα».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ινστιτούτου, το Αλτσχάιμερ προσβάλλει συνολικά περισσότερους από 39 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. 10 εκ. Ευρωπαίοι και περισσότεροι από 5,4 εκ. Αμερικανοί πλήττονται σήμερα από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Στην Ελλάδα οι πάσχοντες φτάνουν τις 200.000. Η άνοδος αυτή αναμένεται να συνεχιστεί με το συνολικό αριθμό των πασχόντων να αγγίξει τα 100 εκατομμύρια έως το 2050.

Πηγή: greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα