Εθνική μπάσκετ: Το ατομικό ταλέντο γίνεται ομάδα και ανεβάζει των πήχη των προσδοκιών

Χωρίς να έχει φτάσει ακόμα σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, με βάση τις δυνατότητες που έχει, η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ προκρίθηκε πρώτη από τον 3ο όμιλο της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ που έγινε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη πέτυχαν σε πέντε αγώνες ισάριθμες νίκες, κερδίζοντας κατά σειρά τα Σκόπια, την Κροατία, την Γεωργία, την Σλοβενία

και την Ολλανδία και ως πρώτοι αντιμετωπίζουν σήμερα το μεσημέρι (15:30) το Βέλγιο του άσου του Ολυμπιακού Ματ Λοτζέσκι.

Τα παιχνίδια πλέον θα γίνονται στην Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στη Λιλ, μέχρι και τον τελικό και η Εθνική μας εφόσον κερδίσει το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια το νικητή του αγώνα Ισπανία-Πολωνία.

Η Εθνική μας ομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης, ξεχωρίζει για το ταλέντο των παικτών της, ενώ κάθε ημέρα που περνά βελτιώνεται και ως σύνολο, καθώς οι παίκτες που αποτελούν την δωδεκάδα έχουν τη διάθεση και τη νοοτροπία για να παίξουν ομαδικά και να αποκτήσουν έτσι και την ομοιογένεια που σίγουρα λείπει, καθώς πρόκειται για μια ουσιαστικά καινούργια ομάδα.

Οι ατομικές ικανότητες των παικτών μας, η προσαρμογή και το «δέσιμο» ως ομάδα και η αυτοπεποίθηση που υπάρχει, δημιουργούν δεδομένα υψηλές προσδοκίες, τόσο από όλους εμάς που παρακολουθούμε την προσπάθεια των παικτών μας, όσο και από τους ίδιους για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Παίζοντας και βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά η ομάδα μας δείχνει έμπρακτα ότι έχει τις δυνατότητες για να μπει στα μετάλλια, ακόμα και να επιστρέψει στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, εάν φτάσει την απόδοσή της κοντά στο ύψος των δυνατοτήτων της.

Η Εθνική μας στο Ευρωμπάσκετ μέχρι τώρα:

ΠΓΔΜ-ΕΛΛΑΔΑ65-85ΕΛΛΑΔΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ72-70ΓΕΩΡΓΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ68-79ΕΛΛΑΔΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ83-72ΕΛΛΑΔΑ-ΟΛΑΝΔΙΑ68-65ΕΛΛΑΔΑ-ΒΕΛΓΙΟ12/9

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής μας είναι ο Πρίντεζης με 54 πόντους και ακολουθεί με 53.Πρώτος σε ασίστ ο Καλάθης με 25 και ακολουθεί ο Σπανούλης με 22, ενώ στα ριμπαόυντ πρώτος είναι ο Μπουρούσης με 33 και ακολουθεί ο Κουφός με 31.
Keywords
Τυχαία Θέματα