«Έσυρε» την Ευρώπη το μούσι της Conchita-Η Ελλάδα στην 20η θέση

Το τραγούδι της Αυστρίας με τίτλο "Rise Like A Phoenix" που ερμήνευσε η εκκεντρική τραβεστί Conchita Wurst, και τράβηξε την προσοχή από την πρώτη στιγμή με το μούσι της κέρδισε τον 59ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2014 που έγινε στη πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη, συγκεντρώνοντας 290 ψήφους. Στην 20η θέση του τελικού του διαγωνισμού βρέθηκε η Ελλάδα με το τραγούδι "Rise Up" από τους Freaky Fortune και τον

ράπερ Risky Kidd.

Οι 11.000 θεατές που κατέκλυσαν στο στάδιο «B&W Hallerne» της Κοπεγχάγης απόλαυσαν τις 26 συμμετοχές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, ενώ η ελληνική συμμετοχή εμφανίστηκε 10η στη σειρά και τελικά συγκέντρωσε μόνο 35 ψήφους.

Πάντως, σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης της Ελλάδας οι θεατές ξεσηκώθηκαν χορεύοντας στον ρυθμό του τραγουδιού, που συνδυάζει dance, balcan και rap στοιχεία.

Η εμφάνιση του πρωταθλητή τραμπολίνου Arthour Geremyan που συμμετείχε στη χορογραφία, ήταν επίσης εντυπωσιακή, αλλά παρόλα αυτά η ελληνική συμμετοχή δεν κέρδισε τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης έτσι ώστε να της δώσουν περισσότερους βαθμούς.

Την Ελλάδα ψήφισαν: Αζερμπαϊτζάν 4, Αλβανία 2, Ρωσία 4, Μάλτα 1, Ηνωμένο Βασίλειο 2, Αρμενία 7, Λευκορωσία 6, Ισραήλ 2, Ιταλία 3, Γεωργία 4.

Τους 12 βαθμούς της οι Έλληνες τους έδωσαν στην Αυστρία που κέρδισε τελικά και τον διαγωνισμό μετά από 48 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα