Έργο -τέλειο στο Παγκρήτιο ο Παναθηναϊκός νικώντας με 2-0

Φορώντας τα μπλε και κατεβαίνοντας με 4-4-2 με Μπεργκ και Φιγκερόα στην ενδεκάδα , ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη εκτός έδρας και έσπασε το αήττητο του εξαιρετικού εφέτος Εργοτέλη νικώντας τον με 2-0 με γκολ στο 83' και στις καθυστερήσεις του αγώνα

Οι "πράσινοι" ("μπλε" για την ακρίβεια, αφού φορούσαν την τρίτη εμφάνιση) όπως γράφει

το contra.gr είχαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στα πλάγια με τις επιθέσεις από τους ακραίους μπακ των Κρητικών, αλλά και την αφλογιστία μπροστά, αφού παρά τον ορθολογικό -αρκετές φορές- τρόπο ανάπτυξης και "επίσκεψης" στα αντίπαλα καρέ, η τελική ήταν... είδος προς εξαφάνιση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ο Λαγός έκανε ένα απαράδεκτο τάκλιν στον Μπαντιμπαγκά, αλλά ευτυχώς για εκείνον και τον Παναθηναϊκό, τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 57ο λεπτό ο ίδιος παίκτης έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον Αργυρίου να διώχνει το μονοκόματο σουτ.

Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο μέρος είναι ότι ο Παναθηναϊκός κράτησε τον Εργοτέλη μακριά από την περιοχή του μέχρι το 70'. Τότε που έκανε την πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος. Ουσιαστικά μιλάμε για μια βελτιωμένη εικόνα του Παναθηναϊκού στην οπισθοφυλακή (αν εξαιρέσουμε τη φάση του Μπαντιμπαγκά στο 79') και μια αρνητική ροή στην αναμέτρηση, αφού δεν βλέπαμε φάσεις, δεν βλέπαμε ρυθμό, δεν βλέπαμε κάτι το διαφορετικό. Είχαμε δει νωρίτερα το clasico και λογικά είχαμε επηρεαστεί...

Κατά τα λοιπά, το ματς κυλούσε στο βασανιστικό τελευταίο δεκάλεπτο. Σε αυτό που οι δύο ομάδες ή θα απλώνονταν και θα τα έπαιζαν όλα για όλα ή θα κλείνονταν για να πάρουν το... λιγότερο θετικό, τον βαθμό.

Όλα ξεκαθάρισαν στο 83ο λεπτό, τότε που ο Φιγκερόα πήρε την παράλληλη πάσα του Μπεργκ από τα αριστερά και με πλασέ άνοιξε το σκορ για το "τριφύλλι". Η συνέχεια έφερε τον Παναθηναϊκό πίσω, να παίζει άμυνα απέναντι στον επικίνδυνο Εργοτέλη που απείλησε για το 1-1 με την φάση του Πελέ στο 86ο λεπτό και αυτή του Μπουχαλάκη στο 90ο λεπτό.

Τελικά ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα, αλλά με γκολ... επιθετικού από τον Κουτρουμπή στις καθυστερήσεις, πήρε με εμφατικό σκορ (και όχι τρόπο) ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στον αήττητο Εργοτέλη.

MVP:

Ο Καπίνο πήρε το αίμα του πίσω για την κακή εμφάνιση με τον Πανθρακικό και με τις επεμβάσεις του κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό.

Αδύναμος κρίκος:

Η καθίζηση του Εργοτέλη στο μεγαλύτερο μέρος του β' ημιχρόνου (ειδικά μέχρι το 70') έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος. Από τις χειρότερες εμφανίσεις των "κιτρινόμαυρων" εφέτος.

Σχόλιο:

Αν δείτε πως πανηγύρισαν τα γκολ οι... "μπλε" -ειδικά αυτό του Κουτρουμπή- θα καταλάβετε την ψυχολογική πίεση που κουβαλούν αυτά τα παιδιά. Μεγάλη νίκη που -όσο κλισέ κι αν ακούγεται- θα βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι. Κατά τα λοιπά, δεν αλλάζει κάτι. Ο εφετινός Παναθηναϊκός θα είναι μία κρύο μία ζέστη. Οσον αφορά στον Εργοτέλη, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη διαχείριση αυτού του αποτελέσματος. Μην ξεχνάτε πως σε λίγες ημέρες οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (86΄ Αναστασάκος), Σαρρής, Μεχία, Πίτσος, Καρντόσο (89΄ Χαλκιαδάκης), Ρομάνο, Πελέ, Μπαντιμπαγκά, Χαντί (68΄ Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Νάνο, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Σπυρόπουλος, Λαγός, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (81΄ Αμπέιντ), Μπεργκ (90΄+ Κλωναρίδης), Φιγκερόα (88΄ Κουτρουμπής).

Keywords
Τυχαία Θέματα