Έργα και… νύχτες «μπράβων» σε Μύκονο και Κορυδαλλό

Ζήτησε επιτακτικά να τού επιτρέψουν την είσοδο σε πασίγνωστο μπαρ της Μυκόνου για να πάρει τη σύζυγό του, όπως είπε, και να φύγουν. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας στην πόρτα δεν τον πίστεψαν, γιατί νωρίτερα είχε μια συμπλοκή, μέσα στο κλαμπ, με συμπατριώτη του, όταν θεώρησε ότι πείραξε τη σύζυγό του. Κουβέντα στην κουβέντα, σπρώχτηκε δυνατά, έπεσε στο έδαφος, τραυματίστηκε βαριά και τώρα δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στην Εντατική του Θριάσειου.

Την επομένη στον Κορυδαλλό. Η αντιπαράθεση για τα μάτια μιας όμορφης κοπέλας αποτέλεσε την αφορμή για νέο περιστατικό βίαιης απομάκρυνσης και ξυλοδαρμού δύο θαμώνων μπαρ. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δύο από τους θαμώνες μετά από επεισόδιο, που εκτυλίχθηκε στο εσωτερικό του καταστήματος, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από δύο εύσωμους άνδρες, οι οποίοι μετά το περιστατικό εξαφανίστηκαν και αναζητούνται.

Τα δύο θύματα διασκέδαζαν στο κατάστημα, καταναλώνοντας αλκοόλ, όταν το «πείραγμα» μιας κοπέλας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δημιούργησε την ένταση με άλλα άτομα. Τότε παρενέβησαν οι δύο δράστες, οι οποίοι, αφού τους έβγαλαν έξω, τους ξυλοκόπησαν άγρια. Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο οποίος δήλωσε πως δεν γνωρίζει τους δύο δράστες

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο, με ρινικό κάταγμα ο ένας και πολλαπλές κακώσεις κεφαλιού και σώματος ο δεύτερος, οι οποίοι μετά την παροχή πρώτων βοηθειών βγήκαν από το νοσοκομείο.

Η κάμερα αποκαλύπτει καρέ-καρέ το «δράμα» της Μυκόνου

Στο δράμα της Μυκόνου, η κάμερα, που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί και ο ανακριτής, αποκαλύπτει καρέ-καρέ την τραγική εξέλιξη της βίαιης αντίδρασης ενός 25χρονου πορτιέρη και ενός 34χρονου σεκιούριτι, καθώς και τις συνθήκες τραυματισμού του 31χρονου Κύπριου.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε εξωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κατηγορούμενος, από κοινού με 34χρονο ημεδαπό, προκάλεσαν βαριά σωματική βλάβη στον 31χρονο Κύπριο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή». Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, που έχει γνώση του περιεχομένου του βίντεο, σ’ αυτό καταγράφονται διάλογοι και πράξεις, που οδήγησαν στην τραγωδία.

«Αφήστε με να πάρω τη γυναίκα μου!»

«Είναι μέσα η γυναίκα μου. Αφήστε με να περάσω. Θέλω να την πάρω», φώναζε ο 31χρονος Κύπριος Β. στους πορτιέρηδες, την ώρα που προσπαθούσε να μπει στο μαγαζί. Εκείνοι του απαντούσαν σε έντονο ύφος, ότι το ίδιο τους είπε και την προηγούμενη φορά και πιάστηκε πάλι στα χέρια με συμπατριώτη του, που διασκέδαζε στο ίδιο κατάστημα.

Τότε, ο ένας (34χρονος ιδιοκτήτης εταιρίας φύλαξης) από τους δύο εύσωμους άνδρες του έριξε 2-3 χαστούκια. Ο Β. φαίνεται να ζαλίστηκε. Τότε, μπήκε στο μέση ο δεύτερος πορτιέρης (ο 25χρονος), ο οποίος τον απώθησε με ιδιαίτερη δύναμη, με αποτέλεσμα να πέσει με σφοδρότητα στο έδαφος.

Ο Β. γέμισε αίματα. Χτύπησε το κεφάλι του. Ο δεύτερος πορτιέρης κατάλαβε τι είχε κάνει και άρχισε να του λέει με βραχνή φωνή: «Σήκω παλίκαρε. Σήκω. Όλα καλά», περιγράφει ο αστυνομικός που έχει δει το επίμαχο βίντεο.

Παρείχαν υπηρεσίες ασφαλείας και σε VIP της Μυκόνου

Οι δύο εμπλεκόμενοι σεκιουριτάδες παρείχαν υπηρεσίες ασφαλείας σε vip, που έκαναν διακοπές στη Μύκονο, σε βίλες, καθώς και σε γνωστά νυχτερινά μαγαζιά. Ο ένας από τους δύο εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εταιρίας σεκιούριτι. Στο λογαριασμό του στο Facebook μάλιστα έχει ανεβάσει φωτογραφία, που απεικονίζει τους άνδρες της εταιρίας του να φυλάνε τον πασίγνωστο Αμερικανό μπασκετμπολίστα Μάικλ Τζόρνταν, όταν αυτός είχε έρθει για διακοπές στο «νησί των ανέμων».

Ο δικηγόρος του 25χρονου Κίμων Ευαγγελάτος δηλώνει ότι «δεν επρόκειτο για χτύπημα, αλλά για απώθηση» και προσθέτει ότι «δεν φοβάται να δημοσιοποιηθεί το βίντεο με το περιστατικό». «Ο εντολέας μου δεν είναι μπράβος, είναι υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι. Δουλεύει καθημερινά από μικρή ηλικία, εδώ και 6 χρόνια, σχεδόν 12 ώρες την ημέρα για 30 ευρώ. Πριν πάει στη Μύκονο εργαζόταν σε εμπορικό κέντρο, ενώ το ποινικό του μητρώο είναι λευκό», αναφέρει ο ίδιος.

Ανεξάρτητα, πάντως από τη δικαστική, πλέον, διερεύνηση της υπόθεσης της Μυκόνου, που θυμίζει, εν πολλοίς, μέρες του άτυχου Αυστραλού Ντουζόν, ο οποίος έχασε τη ζωή του με παρόμοιο τρόπο, γεγονός είναι, ότι στην Αστυνομία, έχει σχηματιστεί ένας ογκώδης φάκελος, με βίαιες ενέργειες αποκαλούμενων μπράβων, πολλοί από τους οποίους έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς- και το ξέρουν καλά τα θύματά τους- επικίνδυνοι και ανεξέλεγκτοι… street fighters. Πρωταγωνιστούν, κατά καιρούς, σε πυροβολισμούς, άγριους ξυλοδαρμούς, καθώς και σε χρήση αναβολικών και κοκαΐνης.

Η ιδιοσυγκρασία των μελών συμμοριών «μπράβων»

Όλα αυτά, συνθέτουν -σύμφωνα με τους αστυνομικούς-την ιδιοσυγκρασία των μελών μιας τέτοιας συμμορίας «μπράβων», που δρούσε άγρια και ανεξέλεγκτα, μέχρι πριν από λίγο καιρό. «Για 6 μήνες ο ιδιοκτήτης καταστήματος έτρωγε με το καλαμάκι. Του διέλυσαν τη γνάθο για… 14 ευρώ λογαριασμό», αποκαλύπτει αστυνομική πηγή και συνεχίζει:

«Έστειλαν μια ολόκληρη οικογένεια για 3 μήνες στο νοσοκομείο. Έσπασαν κάποιου με σφυρί το δάκτυλο, γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο κατασκευαστή, γιατί απέλυσε μέλος της σπείρας…».

Keywords
Τυχαία Θέματα