Ερευνα για διαφθορά στους κόλπους της JP Morgan Chase

Έρευνα σε βάρος της JP Morgan Chase πραγματοποιούν οι αμερικανικές αρχες προκειμένου να διαπιστώσουν αν ευσταθούν οι καταγγελίες ότι προσλάμβανε τα παιδιά υψηλόβαθμων κινέζων αξιωματούχων με αντάλλαγμα κερδοφόρα συμβόλαια στην Κίνα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Όπως αναφερει το σχετικό δημοσίευμα, επικαλούμενο εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης, την υπόθεση έχει αναλάβει η μονάδα καταπολέμησης της διαφθοράς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

(SEC).

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ως παράδειγμα η πρόσληψη από την τράπεζα του γιου του Τανγκ Σουανγκνίνγκ, του προέδρου του κρατικού ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών China Everbright Group.

Αφότου ο Τανγκ Σιαονίνγκ ξεκίνησε να εργάζεται για την JP Morgan, η τράπεζα εξασφάλισε μια σειρά συμβάσεων με τον όμιλο όπου προεδρεύει ο πατέρας του.

Η εφημερίδα εξηγεί επίσης ότι το παράρτημα της JP Morgan στο Χονγκ Κονγκ προσέλαβε την Ζανγκ Σισί, την κόρη ενός υψηλόβαθμου στελέχους των κινεζικών σιδηροδρόμων China Railway, ο οποίος κατόπιν συνελήφθη ως εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Πάντως, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι το έγγραφο της κυβέρνησης δεν αποκαλύπτει κάποια άμεση σχέση της πολιτικής προσλήψεων της τράπεζας με τα συμβόλαια που εξασφάλισε.

Επίσης, τίποτα δεν αποδεικνύει ότι οι Κινέζοι που προσελήφθησαν δεν είχαν τα απαιτούμενα προσόντα.

Τόσο ο Τανγκ οσο και η Ζανγκ δεν ανήκουν πλέον στο δυναμικό της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα