Επτά νεκροί από τον κυκλώνα Φαϊλίν

Τουλάχιστον εφτά νεκρούς άφησε στο πέρασμα του ο καταστροφικός κυκλώνας Φαϊλίν που πλήττει το τελευταίο 24ωρο την Ινδία.

Με ανέμους η ταχύτητα των οποίων έφτασε περίπου τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, πέρασε από τον κόλπο της Βεγγάλης και έπληξε το Σάββατο βράδυ την παράκτια πόλη Γκοπαλπούρ στο κρατίδιο Ορίσα, καταστρέφοντας σπίτια, ξεριζώνοντας δέντρα και αναποδογυρίζοντας οχήματα.

Τουλάχιστον 873.000 άνθρωποι παρέμειναν οχυρωμένοι στα σπίτια τους και σε καταφύγια στο κρατίδιο αυτό, αλλά και στο γειτονικό Άντρα Πραντές.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι και μετεωρολόγοι

κάνουν λόγο για τον ισχυρότερο κυκλώνα που έχει πληξει την Ινδία εδώ και 14 χρόνια.

Ήδη έχει ξεκινήσει η αποτίμηση των ζημιών, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ ήδη διανέμονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Τζάι Πάντα, βουλευτής από το κρατίδιο Ορισα, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και καλλιέργειες, όπως και στους δρόμους και τις σιδηροδρομικές γραμμές που συνδέουν τέσσερις περιοχές του κρατιδίου Ορίσα με το βόρειο τμήμα του Άντρα Πραντές.

Σε πολλές περιοχές του Ορίσα έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ενώ έχουν ανασταλεί οι πτήσεις προς την περιοχή, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας έχει εκδώσει προειδοποίηση για πλημμύρες στην περιοχή Μπιχάρ, στο βόρειο Ορίσα.

Επίσης το λιμενικό εξέφρασε ανησυχία ότι ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, το MV Bingo, που μετέφερε 8.000 τόνους σιδήρου με πλήρωμα 17 Κινέζους και έναν Ινδονήσιο, βυθίστηκε χθες στον κόλπο της Βεγγάλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα