Εποχή Αναστασίου στον Παναθηναϊκό

Γεγονός είναι πλέον η αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» παρουσίασε την Τρίτη, 14 Μαΐου, τον προπονητή που θα οδηγήσει την ομάδα, την αγωνιστική περίοδο 2013-201. Η παρουσίαση του Γιάννη Αναστασίου έγινε στην Παιανία παραβρέθηκαν άπαντες εκτός του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος δεν έδωσε το παρών για λόγους ανωτέρας βίας.

Όπως ανακοινώθηκε, η τεχνική ομάδα επιλέγει με βασικό κριτήριο το υψηλό επίπεδο, το σύγχρονο ποδόσφαιρο και το ήθος. Ο Γιάννης Αναστασίου αναλαμβάνει τη τεχνική καθοδήγηση των Πρασίνων

και ο Δημήτρης Σαραβάκος θα είναι ο συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Ρούτερ εξειδικεύεται στη δημιουργία νέων παικτών, ενώ και ο Γιάννης Βονόρτας θα έχει επίσης ρόλο στο νέο Παναθηναϊκό. Ο Γιούσεφ Βος είναι γυμναστής που θα βοηθήσει την ομάδα. Ο Νίκος Νταμπίζας θα είναι ο τεχνικός διευθυντής.

Ο Γιάννης Αναστασίου, στις πρώτες του δηλώσεις σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Όλα ξεκίνησαν κάποια στιγμή όταν ήμουν στην Αγγλία. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα. Έγιναν κάποιες συζητήσεις με βασικό στόχο να εξελιχτεί ο Παναθηναϊκός σε Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ και εγώ που έζησα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό το βίωνα. Όταν γινόταν αναφορά στην Ελλάδα για ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ και το βιώνω και τώρα από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα αναλάβω.

Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ, ευρωπαϊκό και το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Ο στόχος είναι το κλαμπ να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σίγουρα απαιτείται πολύ δουλειά και είμαστε κάτι παραπάνω από έτοιμοι για αυτό. Στόχος είναι να εξελιχτούμε σε όλους τους τομείς.

Στόχος το κλαμπ να έχει τη δική του φιλοσοφία, όχι βασισμένη σε αγγλικό ή γερμανικό πρότυπο. Αφού υπάρχει η ακαδημία όπου γίνεται δουλειά με καλή φιλοσοφία, στόχος είναι να γίνει αυτό στην πρώτη ομάδα, ώστε σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός να παράγει τους δικούς του παίκτες και προπονητές. Υπάρχουν τα περιθώρια, απαιτείται πολλή δουλειά. Μας αρέσει η δουλειά, δε θα ακούσετε πολλά λόγια από εμένα και τους συνεργάτες μου».

Ο Νίκος Νταμπίζας έστειλε μία γραπτή δήλωση, η οποία ανέφερε: «Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού τιμ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους της ομάδας για την επιλογή στο πρόσωπό μου. Ένας μεγάλος σύλλογος με επέλεξε για έναν πολύ σημαντικό λόγο, κάτι που αποτελεί τιμή και ευθύνη. Στόχος είναι η αναγέννηση του συλλόγου. Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να κάνουμε το όραμα πράξη».

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, μια εξ’ αυτών αναφερόταν στη διαιτησία: «Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διορθωθεί η κατάσταση. Ένας γνωστός δικηγόρος θα υποβάλει τις επόμενες μέρες μηνυτήρια αναφορά και θα καταγγείλει ότι οι κακές διαιτησίες που είχαμε φέτος δεν ήταν τυχαίες και ότι συνιστούν κάτι βαθύτερο και πιο σκοτεινό. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης αν αυτά που λέμε ισχύουν ή αν είναι φαντασιώσεις δικές μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα