Επιβεβαιώθηκε ένα ακόμα κρούσμα Έμπολα στη Νιγηρία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα ακόμα κρούσμα του ιού Έμπολα ανακοίνωσε σήμερα η Νιγηρία. Πρόκειται για μια γιατρό, σύζυγο γιατρού που πέθανε εξαιτίας του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός. Εξαιτίας του ιού έχουν χάσει τη ζωή τους 1.500 και πλέον άνθρωποι από τους οποίους πάνω από 120 ήταν άνθρωποι που εργάζονταν στις υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην πλειονότητά τους στις τρεις χώρες οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Στη Νιγηρία,

τη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αφρική, όπου η εξάπλωση της ασθένειας συνεχίζει να είναι περιορισμένη, οι πέντε από τους έξι νεκρούς ήταν επαγγελματίες της υγείας, τρεις γιατροί και δύο νοσοκόμες.

Η χήρα του γιατρού ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή στο Πορτ Χαρκούρτ επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί. Νοσηλεύεται στο Λάγος και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της πολιτείας Ρίβερς, ο Σάμσον Πάρκερ.

Στο Πορτ Χαρκούρτ, πόλη όπου επιχειρούν πολλές πολυεθνικές επιχειρήσεις του πετρελαίου, όπου πέθανε ο σύζυγος της γυναίκας αυτής, έχουν τεθεί περίπου 200 πρόσωπα υπό παρακολούθηση και άλλοι περίπου εξήντα αναζητούνται, είπε ακόμη ο Πάρκερ.

Τρεις ασθενείς, ανάμεσά τους ένας γιατρός και ένας φαρμακοποιός, εισήχθησαν σε ένα νοσηλευτικό κέντρο εκτός της πόλης. Τα κρούσματα αυτά «δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναμένουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το άρθρο Επιβεβαιώθηκε ένα ακόμα κρούσμα Έμπολα στη Νιγηρία εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα